Actualitat

Vés enrere

Cal antivirus si tinc un macOS?

Imatge decorativa

El comentari habitual dels col·legiats que usen ordinadors macOS sempre és que no tenen virus. Doncs la resposta és fals !!! 

Els macOS no són màquines perfectes i impenetrables. Qualsevol macOS pot tenir virus. El que passa que la proporció de virus va en funció dels usuaris. Al voltant del 80% dels ordinadors del món fan servir el sistema Windows dels PC, enfront del 12%, que fan servir Mac. Aquest és un dels principals motius que faci que  hi ha menys dispositius macOS infectats amb virus.  Però,  segueixen en perill d'infectar-se amb un virus.

Per tant, desde el departament de sistemes d’informació del COAATT aconsellem l’ús d’antivirus sempre, utilitzis macOS o Windows. 


Quin antivirus puc utilitzar?

Un dels antivirus per macOS més popular és Bitdefender. Però evidentment, les grans empreses ja disposen de la seva versió per macOS (McAfee, Panda, Kaspersky, Avast, ESET o AVG).

 

Però el que hem de tenir molt clar és que el millor antivirus que podem tenir és la precaució. Aquesta és la regla més important, i l'antivirus tan sols ens serveix d'ajuda. I això òbviament s'aplica a qualsevol sistema operatiu, ja sigui macOS, iOS, Android, Windows, distribucions d'escriptori de Linux, ...