Actualitat

Vés enrere

Com puc provar si un idCAT funciona?

Imatge decorativa

El primer que has de fer és comprovar que l’idCAT està al magatzem de certificats del navegador:

– Amb Internet Explorer: Vés a Eines> Opcions d’internet > Contingut > Certificats > Personal

– Amb Mozilla Firefox: Vés a Menú > Opcions > Avançat > Certificats > Veure certificats > Els vostres certificats

– Amb Google Chrome: Vés a Configuració > Mostrar opcions avançades > HTTPS/SSL > Administrar certificats > Personal

– Amb Safari: Obre el menú “Finder” i escriu la paraula “llaveros”, tot seguit s’obrirà la carpeta “llaveros” del teu ordinador. Al subapartat “Mis certificados” pots comprovar si el certificat apareix.


Si no el veus, pot ser que no l’hagis descarregat. Fes-ho seguint les indicacions que trobaràs aquí.

Si veus l’idCAT al magatzem de certificats, comprova que les dades de nom i cognoms, i document identificatiu siguin les que apareixen al teu NIF, NIE, DNI d’altres països o passaport; en cas contrari, en el moment d’identificar-te amb una administració, et dirà que les dades no són correctes. Si aquest fos el cas, hauries d’anar a una Entitat de Registre idCAT a demanar la revocació i nova emissió del certificat.

Si veus l’idCAT correctament al magatzem de certificats, pots fer una prova de signatura per comprovar que funciona correctament. Vés al SignaSuite, opció “Signar”,  selecciona un fitxer per signar i marca Iniciar. Si t’apareix algun error, contacta amb el Centre d’Atenció a l’Usuari, mitjançant el formulari de contacte que trobaràs al marge superior dret d’aquesta pàgina. Si no es carrega la llista de certificats o bé apareix un error de càrrega de l’applet, verifica que tens la darrera versió de Java instal·lada.

Si en tots els passos anteriors no has detectat l’error, comprova la validesa del certificat, des de la pestanya “Validar” de la mateixa aplicació SignaSuite. Selecciona el certificat des del repositori (si el tenc instal·lat al navegador des del que accedeixes) o en fitxer (si el tens en un fitxer guardat a l’ordinador) i el valides. Si el certificat està revocat, hauries de demanar un nou certificat a través d’una Entitat de Registre idCAT. Si no es carrega la llista de certificats o bé apareix un error de càrrega de l’applet, verifica que tens la darrera versió de Java instal·lada.

Si el certificat és vàlid, i l’error persisteix (per exemple, identificant-te a la pàgina web d’una administració pública) el més probable que és que el problema no estigui en l’idCAT, sinó en la pàgina de l’administració. En aquest cas, hauries de contactar amb l’ens que ofereix el tràmit per resoldre el problema.

Font de l'article: https://www.aoc.cat