Actualitat

Vés enrere

La realitat dels problemes d´accessibilitat

imatge decorativa

La societat actual és dinàmica, complexa i molt diversa. La formen persones de tot tipus que, en molts casos, pateixen problemes que no els permeten tenir una qualitat de vida plena o desenvolupar-se als espais comuns amb normalitat. Un exemple clar és el de les persones invidents i amb discapacitat visual perquè no se’ls ha facilitat, encara en ple segle XXI, un entorn adequat que els faciliti una mobilitat i accessibilitat del tot necessària per a ells. Les administracions, com a gestores dels espais i elements públics, haurien de ser les primeres a garantir la solució a un problema que, sigui per la lentitud del propi sistema o per manca de sensibilitat, no arriba malgrat les demandes dels col·lectius de persones perjudicades.

L’ ONCE, Organització Nacional de Cecs Espanyols, celebra el seu 80è aniversari recordant com a missatge principal que és urgent garantir l’accessibilitat universal de la mateixa manera que s’ha d’aconseguir per a tothom una autonomia personal, la normalització laboral o l’atenció educativa en tots els àmbits. L’ ONCE disposa d’un sistema de serveis que insisteix en la rehabilitació, perquè les persones cegues puguin remuntar les dificultats d’aquesta discapacitat i desenvolupar-se, tant en l’àmbit social i laboral com en el personal.

Amb tot, la tasca que realitza aquesta organització necessita com a complement indispensable un diàleg per part dels ajuntaments i les administracions superiors que es tradueixi en polítiques d’eliminació de les barreres i de generació de polítiques d’igualtat, dos conceptes que actualment són encara assignatura pendent.

Des del COAATT hem conversat amb Sara Gimeno, Directora de l’ONCE a Tarragona (*) per conèixer a fons la realitat existent, les mancances i les necessitats de les persones invidents o amb greus problemes visuals. 

 

(*) Sara Gimeno, que en el moment de fer l’entrevista era la Delegada de l’ONCE a Tarragona, ha estat nomenada recentment Delegada Territorial de l’ONCE a la comunitat autònoma de La Rioja.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.