Actualitat

Vés enrere

30 anys de la revista TAG

imatge portada TAG núm. 1

Al maig - juny de l’any 1993 apareixia oficialment el primer número de la revista TAG i d’això ja en fa 30 anys. Aquell any, el preu mitjà d’un pis nou a Espanya era de 15 milions de pessetes (90.000 €) després que la inflació dels últims anys l’hagués triplicat. El salari mínim eren 50.000 pessetes (300 €), una entrada al cinema costava 400 pessetes (2,3 €) i per un cafè en pagaves 100 (0,60 €). Després va arribar el canvi de segle i l’euro. Amb ells, molts altres fets perquè durant aquestes tres dècades, han passat moltes coses i el món, com la societat, ha anat evolucionant. Periòdicament, perquè no s’ha produït cap aturada, la publicació creada pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) ha anat arribant als professionals del sector de la construcció i a la societat en general. Així, doncs, es mostra que la revista TAG segueix sent vigent, útil i necessària per a conèixer de primera mà l’actualitat de la construcció i tot el conjunt de professionals que l’engloben.

Inicialment, el COAATT havia tingut altres publicacions com ara el Butlletí, Escaire, Àbac, Quaderns Tècnics, Manuales Profesionales i el butlletí Enllaç que, durant un període de temps, va ser complementari i coetani de la revista TAG. El nom va ser idea de l’aparellador Aleix Cort i fa més de 15 anys (any 2008) que, a més de publicar-se en paper, es pot consultar també en format online a la web del Col·legi. A més de repartir-se a tots els col·legiats i col·legiades, la revista arriba igualment a les entitats públiques, universitats, biblioteques i centres de documentació, estant a l’abast de gran part de la societat que ha vist, especialment aquests últims anys, com aquella part més tècnica adreçada al sector de manera directa, es complementa amb altres entrevistes i reportatges sobre temàtiques que arriben a un públic més general.

Per tant, a aquells informes del Gabinet Tècnic del COAATT o els reportatges sobre materials i tècniques de construcció, s’hi sumen aquells altres on s’abasten camps com l’accessibilitat, els mètodes constructius, el patrimoni, la història, novetats editorials o entrevistes sobre noves formules d’habitatge i convivència. 

Un aspecte a destacar de la revista TAG és la seva portada on, quasi bé sempre, s’aposta per fotografies d’edificis de les comarques de Tarragona, ja siguin immobles històrics sotmesos a rehabilitacions que s’han convertit en notícia, o noves edifi¬cacions que es posen en valor per la seva rellevància o diversos aspectes arquitectònics, estètics o estructurals. Per tant, cada número de la revista TAG és diferent a l’anterior gràcies a una tasca intensa i constant, per part del Consell de Redacció, que porta a pensar en temàtiques innovadores, en la publicació de reportatges frescos i que despertin l’ interès general del conjunt de lectors i lectores als quals s’adreça aquesta publicació. 

L’any 2018 la revista TAG celebrava el seu 25è aniversari amb la publicació del número 82 i la grandesa de ser un element de comunicació permanent en el temps. Avui, cinc anys després, podem afirmar que estem molt satisfets de poder escriure aquestes línies parlant dels 30 anys i, molt especialment, tenint en compte que aquesta revista es va seguir elaborant i publicant, fins i tot, en època de la pandèmia i de la Covid-19 durant la qual, comunicar i comunicar-se, va ser més imprescindible que mai.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.