Actualitat

Vés enrere

5 ordres de Google per afinar les cerques al màxim

Imatge decorativa

Google és sens dubte el cercador predeterminat més utilitzat al món, i és que al llarg dels anys, per més que apareguessin nous navegadors ningú ha pogut desbancar-los. Potser no és el més segur ni el millor de tots, però és el més conegut i el que la gran majoria de sistemes usen com a predeterminat.

Tot i que Google no ofereix aquestes dades, s'estima que en aquest navegador es fan diàriament al voltant de 5.600 milions de cerques. I mentre que moltes vegades trobem el que volíem, hi ha moltes altres ocasions en què no són prou exactes, per això avui t'ensenyem 5 ordres per afinar al màxim les teves cerques.

 

ASTERISC (*)

Aquesta ordre consisteix a afegir un asterisc per completar les paraules que falten a la teva frase i poder trobar més resultats. És molt senzill, per exemple, escrius al cercador "Quant costa" i si afegeixes l'asterisc * al principi et mostrarà el que la gent està buscant més en aquell moment.

Exemple: subvencions next generation tarragona *

 

SITE:

En aquest cas, aquesta ordre serveix per buscar una pàgina web específica, i alhora també ens pot informar de quantes URL hi ha registrades en una pàgina web a Google. Només cal escriure SITE: (nom de la web) i obtindràs allò que busques. Si vols refinar encara més els resultats, pots introduir paraules clau concretes.

Exemple: site:apatgn.org informatica

 

EXCLOU (-)

Hi ha vegades en què Google ens ofereix resultats no desitjats, perquè no sempre estaràs buscant el mateix que els altres. En aquest tipus de casos en que volem refinar la nostra cerca podem fer servir la comanda d'excloure, això es fa inserint el que volem.

Exemple: Cerquem Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació, però no volem Enginyers. El que has de fer és escriure Arquitectes Tècnics -Enginyers .

 

COMETES DOBLES ("")

Aquesta ordre serveix per fer una cerca exacta d'una frase concreta. Només has de posar aquest enunciat entre cometes a la barra de cerca i Google t'oferirà els resultats exactes. Es pot utilitzar també només amb paraules, i és molt útil per verificar si un text existeix o no. 

Exemple: "Aparelladors Tarragona"

 

INTITLE

Ja per acabar, el darrer dels comandaments també serveix per trobar resultats més concrets. D'aquesta manera podeu trobar, usant paraules claus, exactament el que volies. Només heu d'afegir, per exemple, "intitle: ordres de google" al cercador i Google us mostrarà títols de pàgines web específics a la vostra cerca.

Exemple: “intitle:COAATT”

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.