Actualitat

Vés enrere

6 errors a evitar a l´hora de fer obres i reformes

imatge decorativa

Quan ens posem a fer obres o reformes a casa, molts cops no tenim en compte aspectes de total importància per a què aquestes obres es duguin a terme de la forma correcta. A continuació us exposem 6 errors a evitar quan fem obres a casa.
  
1. No comptar amb un aparellador/arquitecte tècnic
Realitzar una obra o reforma sense un supervisor o encarregat de la direcció de l’obra que coordini els diferents professionals, els temps i els materials, és el principal error que cometem. Per tal que l’obra es porti a terme amb els resultats desitjats, és important comptar amb un tècnic professional que garanteixi que l’obra es realitzarà correctament, en el temps previst i pel cost acordat.
 
2. No visar/registrar l’obra
Visar les obres i reformes és una de les fases més importants del procés de l’obra. El registre/visat és un control de conformitat del treball pel Col·legi professional, que garanteix que els treballs han estat fets amb garanties de professionalitat i per tècnics amb capacitat per exercir. Per tant, el visat de l’obra garantirà que l'obra està ben realitzada i que s'ajusta a la normativa vigent. Només els aparelladors i arquitectes tècnics garanteixen el visat.
 
3. No complir amb la normativa vigent
És important que l’obra es realitzi sota els paràmetres legals i que compleixi amb la normativa vigent. Si volem evitar futurs problemes amb l’Ajuntament o futures denúncies de veïns, abans d’iniciar l’obra hem d’assegurar-nos de tenir les llicències i permisos corresponents per poder fer una reforma a l’habitatge. Aquest és un dels aspectes més complexes a l’hora de fer obres, però si comptem amb un aparellador/arquitecte tècnic no hem de preocupar-nos: el professional ens realitzarà el procés de legalització ja que ell s’encarregarà de tramitar i aconseguir les llicències i els permisos del projecte.
 
4. Escollir els professionals en funció del pressupost
Un altre dels errors és escollir el tècnic o l’empresa que ofereixi els serveis més barats. El que ens interessa és dur a terme l’obra sense problemes i sense sorpreses. Recordem que allò barat sovint acaba sortint car, i a més a més causant-nos maldecaps. Si volem garantir l’èxit de l’obra, i no tenir sorpreses i desviacions pressupostàries, és recomanable escollir un tècnic col•legiat que sigui 100% professional, estigui qualificat i garanteixi el pressupost.
 
5. Contractar professionals a través de portals sense garanties
Hi ha portals web que ofereixen els serveis de professionals i es dediquen a posar-los en contacte amb els particulars. Aquests portals són comissionistes, és a dir, cobren per posar en contacte els constructors amb els particulars. Per tant, pot ser que els tècnics d’aquests portals no siguin els més adequats per a realitzar la teva obra, però te'ls oferiran igualment perquè així cobraran una comissió. Un cop posats en contacte, els portals sovint es desentenen del servei que prestaran els contractistes. En canvi, ObresambGarantia.com és un portal que no cobra cap comissió ni té cap interès econòmic, i en canvi vetlla per la qualitat i la garantia dels serveis prestats des de l'inici fins al final.
 
6. Deixar-se portar per l’estrès i els nervis
L’estrès i els nervis poden jugar-nos males passades. Durant el procés de la reforma tendim a preocupar-nos i estressar-nos més del compte, de tal manera que ens poden fer prendre decisions desfavorables. Davant d’aquesta situació, el millor és mantenir la calma; l’arquitecte tècnic que supervisa l’obra s’encarregarà de tot per tal que s’executi amb els millors resultats. Les reformes són per il•lusionar-se, no per patir. L’arquitecte tècnic ens permetrà despreocupar-nos i gaudir del resultat.
  


Font de l'article: Blog web “Obres Amb Garantia” 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.