Actualitat

Vés enrere

ACCÉS A LA SANITAT PÚBLICA - SOL·LICITUD DE L'ASSISTÈNCIA SANITÀRIA

ACCÉS A LA SANITAT PÚBLICA - SOL·LICITUD DE L’ASSISTÈNCIA SANITÀRIA

El dia 6 d’agost va entrar en vigor el Real Decreto 1192/2012, de 3 de agosto, por el que se regula la condición de asegurado y de beneficiario a efectos de la asistencia sanitaria en España, con cargo a fondos públicos, a través del Sistema Nacional de Salud, pel qual es regula la condició d’assegurat i de beneficiari a efectes de l’assistència sanitària a Espanya, a càrrec de fons públics, a través del Sistema Nacional de Salut, es reconeix el dret d’accés a l’assistència sanitària pública als treballadors per compte pròpia no afiliats a la Seguretat Social. Per tant, s’inclou als professionals que utilitzen la seva mutualitat (PREMAAT els arquitectes tècnics) com a sistema alternatiu al RETA.

La citada norma, en la majoria dels casos (treballadors per compte pròpia o aliena, pensionistes, desocupats), el reconeixement de la condició d’assegurat es realitzarà de manera automàtica per l’ Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS). En els altres supòsits s’haurà de presentar la corresponent sol·licitud de reconeixement, en els termes establerts en l’art. 6 del RD.

Per aquest motiu, a continuació es detalla dels tràmits a realitzar:

- L’interessat haurà de dirigir-se a alguna de les oficines de la Seguretat Social per comprovar si consta entre qui ja té reconegut tal dret, i en cas contrari haurà de realitzar:

1º. Complimentar el model de sol·licitud adjunt, al qual s’haurà d’adjuntar els següents documents:

a) DNI en vigor o passaport per a estrangers.

b) Certificat d’empadronament del municipi de residència del sol·licitant.

c) En el cas de no afiliats a la Seguridad Social que no siguin contribuents del IRPF, una declaració de no superar el límit d’ingressos previst en l’art 2.1 b. (100.000 ).

d) Declaració responsable de no tenir cobertura obligatòria de la prestació sanitària per una altra via.

2º. Sol·licitar cita prèvia en la pàgina web de l’INSS:

https://sede.seg-social.gob.es/Sede_1/Lanzadera/index.htm?URL=104

Seleccionant les següents categories:

1. “Prestaciones. Presentación Solicitudes y documentos”;

2. “Asist. Sanitaria Nacional (Inclusión Beneficiarios), Presentación de Solicitudes y documentos de Asistencia Sanitaria Nacional (Reconocimiento del derecho, Inclusión de Beneficiarios)”

Una vegada obtinguda la cita, s’ha d’anar a la mateixa i presentarem la sol·licitud junt amb els documents citats en el punt 1º.

3º. Obtingut el document que acredita el dret a l’assistència sanitària, s’haurà d’anar al centre de salut de correspongui (CAP), perquè expedeixin la targeta sanitària.

En l’ellaç següent es poden consultar tots els centres amb les seves adreces i telèfons:

http://www.seg-social.es/Internet_1/Oficinas/index.htm

Documents relacionats:

 Solicitud de reconocimiento del Derecho a la Asistencia Sanitaria de la S.S.

 

Més informació: Assessoria del COAATT

Tel. 977 212 799 · secretaria@apatgn.org

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.