Actualitat

Vés enrere

ACCÉS A LA SANITAT PÚBLICA

ACCÉS A LA SANITAT PÚBLICA

 

Degut a l’entrada en vigor del Reial decret 1192/2012, de 3 d’agost, pel qual es regula la condició d’assegurat i de beneficiari a efectes de l’assistència sanitària a Espanya, a càrrec de fons públics, a través del Sistema Nacional de Salut, es reconeix el dret d’accés a l’assistència sanitària pública als treballadors per compte pròpia no afiliats a la Seguretat Social. Per tant, s’inclou als professionals que utilitzen la seva mutualitat (PREMAAT els arquitectes tècnics) com a sistema alternatiu al RETA.

 

El reconeixement de la condició de persona assegurada i dels seus beneficiaris, correspon a l’Instituto Nacional de la Seguridad Social (INSS).

 

Per aquest motiu, qui no disposi de targeta sanitària individual de l’INSS, haurà de presentar una sol·licitud en la dirección provincial de l’INSS corresponent al seu domicili, aportant: DNI, certificat d’empadronament, una declaració responsable de no tenir cobertura obligatòria de prestació sanitària per una altra via i, si no són contribuents d’IRPF, una declaració responsable de no superar els 100.000 d’ingressos en el còmput anual.

 

Una vegada reconeguda per l’INSS la condició de persona assegurada o beneficiària, el dret a assistència sanitària es farà efectiva i es facilitarà l’accés a les prestacions mitjançant l’expedició de la targeta sanitària individual per l’organisme competent (anar al Centre d’Atenció Primària (CAP) més proper al seu domicili per què emetin la citada targeta).

 

Més informació: Assessoria del COAATT

Tel. 977 212 799 · secretaria@apatgn.org

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.