Actualitat

Vés enrere

ACTIVITAT PROFESSIONAL 1er trimestre 2013

 

 

ACTIVITAT PROFESSIONAL. 1ER TRIMESTRE DE 2013

 

El primer trimestre de 2013 es tanca amb un lleuger increment de l’activitat professional segons les dades disponibles al Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona.

Font: Col·legi d’aparelladors, arquitectes tècnics i enginyers d’edificació de Tarragona

El nombre d’intervencions professionals puja per segon trimestre consecutiu i es situa al voltant de les 2.230 actuacions, un valor molt similar al de 2009 i començament de 2010. Al primer trimestre l’activitat puja un 47,14 % respecte el trimestre passat i un 52,90 % en relació al mateix trimestre de 2012.

 

 

Aquest creixement tant important és relativament poc representatiu. Parcialment és fruït d’un increment molt important del nombre de certificats d’habitabilitat, situació que es deriva a la vegada del procés de regularització d’un gran nombre d’habitatges turístics.

 
 

En el cas concret dels certificats d’habitabilitat, aquest primer trimestre de 2013 s’han realitzat 1.441, un  93 % més que el trimestre passat que es van fer 746.

Tot i així, i sense considerar els certificats d’habitabilitat, el nombre d’intervenció puja gairebé a totes les àrees com es pot veure al diagrama d’evolució d’intervencions. La pujada oscil·la entre un 1 % a les obres, i un 52 % als estudis econòmics.  Els assessoraments i aixecaments de plànols o amidaments son els únics àmbits professionals que baixen respecte el trimestre passat.

Individualment, la redacció de projectes i direcció d’obres, baixa un 2,6 % respecte el trimestre passat, i un 17 % respecte el primer trimestre de 2012. La redacció de memòries valorades puja un 37 % respecte el primer trimestre de 2012 i un 65 % respecte el trimestre anterior.

Una altra de les intervencions més freqüents, la redacció de projectes d’activitats, puja un 20 % respecte el primer trimestre de 2012, i el mateix, un 20 % respecte el trimestre anterior.

Pel que fa a les intervencions relacionades amb l’obra, com es pot veure al diagrama anterior, tots els àmbits creixen, excepte les obres d’urbanització i els enderrocs,. La rehabilitació puja un 17 % respecte el trimestre passat, i un 25 % respecte el primer trimestre de 2012, i es situa a nivells similars als de 2011.

L’obra nova es manté, tot i la pujada del 8 %, al voltant de les 150 intervencions i representa al primer trimestre de 2013 un 11 % del total de la feina dels Aparelladors i Arquitectes Tècnics.

 

Més del 15 % de l’activitat professional es concentra en la redacció de projectes i direcció d’obres de rehabilitació. Majoritàriament es tracta de casos de petites obres de conservació de façanes o cobertes, millores en les condicions d’accessibilitat d’edificis o reformes de locals o habitatges.

La redacció de projectes d’activitat és una altra de les activitats que creix un 17 % respecte trimestres anteriors. Entre gener i març s’han realitzat 54.

Els treballs relacionats amb la seguretat estan directament relacionats amb les direccions d’obra, tan d’obra nova com de rehabilitació, i suposen una de cada deu les intervencions dels tècnics, un valor molt similar al dels treballs de control de qualitat.

La inspecció tècnica d’edificis representa al primer trimestre de 2013 un 9 % de les intervencions. En total s’han realitzat 70.

 

 

Més informació

Gabinet tècnic

Telèfon:  977 21 27 99 - ext. 3

gabtec@apatgn.org

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.