Actualitat

Vés enrere

Actualització dels documents de suport tècnic

Imatge decorativa
Ja es poden consultar a l’apartat de recursos documentals del web del COAATT les noves propostes de memòria tècnica, adaptades als nous criteris de revisió que s’implantaran a partir del setembre.
 
L’actualització de l’entorn web, que es va introduir a principis de 2018, ja va incorporar nova documentació de suport, accessos a guies i manuals, i consultes sobre legislació de referència. Es va incorporar una última versió de les fitxes de justificació del  CTE revisades i en format PDF editable, i una guia sobre la inspecció i la redacció de la inspecció tècnica d’edificis.
 
Dels continguts també es va eliminar determinada documentació obsoleta i es van modificar o actualitzar alguns dels documents ja existents per tal d’adaptar-los als marc legal vigent.
 
Aquesta última actualització concerneix específicament a la documentació de projectes de reforma o obra nova en l’àmbit  d’actuació de l’arquitecte tècnic. Dins l’apartat de memòries s’han publicat set nous documents, en la versió catalana i castellana, que inclouen la rehabilitació de façanes, de cobertes, d’elements estructurals, les obres d’implantació d’ascensor i millores en l’accessibilitat, el canvi d’ús, la construcció d’una nau sense ús, i la construcció d’una piscina.
 
Es tracta de documents de suport que es desenvolupen segons l’índex de continguts que es revisarà a partir del setembre i que trobareu a la vostra disposició dins l’apartat “memòries”  de la documentació de projectes de rehabilitació i obra nova.
 
Altrament s’han posat al vostre abast dos apartats que no s’havien incorporat al nou entorn web, treballs d’enderroc i implantació de bastides, i pròximament s’incorporarà un apartat de documentació de suport sobre treballs d’urbanització.
 
 
En base a això, i al tipus d’obra que descrigui el projecte, aquest definirà les obres projectades amb el detall adequat a les característiques de l'actuació que tracten, de manera que es pugui comprovar que les solucions proposades compleixen les exigències de la normativa aplicable, i inclourà com a mínim:
 
  • Les característiques tècniques mínimes que han de reunir els productes, equips i sistemes que s'incorporin, així com les seves condicions de subministrament, les garanties de qualitat i el control de recepció que s'hagi de realitzar.
  • Les característiques tècniques de cada unitat d'obra, amb indicació de les condicions per a la seva execució i les verificacions i controls a realitzar per a comprovar la seva conformitat amb el que indica el projecte. Es precisaran les mesures a adoptar durant l'execució de les obres i en l'ús i manteniment de l'edifici, per assegurar la compatibilitat entre els diferents productes, elements i sistemes constructius.
  • Les verificacions i les proves de servei que, si escau, s'hagin de realitzar per comprovar les prestacions finals de l'edifici.
  • Les instruccions d'ús i manteniment de l'edifici acabat, de conformitat amb el que preveu el CTE i altra normativa que sigui d'aplicació.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.