Actualitat

Vés enrere

Aïllament i estanquitat dels habitatges

imatge decorativa

Amb el constant increment del cost de l'electricitat o la recent onada de calor, s'estan fent habituals conceptes i actuacions que poden fer el nostre habitatge més confortable, més sostenible i més saludable per a tota la família.

En aquest sentit, l'aïllament d'un habitatge enfront de l'exterior és essencial si volem aconseguir una bona qualitat de vida i molts altres avantatges com són: la reducció de la despesa en calefacció i aire condicionat o una major durabilitat i seguretat de la nostra llar.

Per això és important el que coneixem com a estanquitat o la capacitat de la nostra casa de mantenir el seu aire interior sense que existeixi contacte amb l'exterior.
 
¿Què és l'estanquitat?

Estanquitat és aïllar completament el nostre habitatge perquè la calor no l'afecti a l'estiu, ni el fred a l' hivern. L'ús de calefacció o aire condicionat serà mínim ja que els aprofitem al màxim sense pèrdues d'efectivitat, ja que no es produeixen fuites de temperatura. Podem dir que estanquitat és sinònim de sostenibilitat i de comoditat.

Dit d'una altra manera, amb l'estanquitat aconseguim que el canvi de temperatura exterior no ens afecti a casa i no hàgim de fer importants inversions econòmiques per a elevar o reduir la temperatura interior ja que la calor o el fred no s'escapa pels buits de la nostra casa.

Per a aconseguir aquesta desitjada estanquitat és necessari treballar l'envolupant de l'edifici. Ens referim a finestres, persianes, portes, parets… Els problemes d'estanquitat són especialment importants en edificis construïts fa anys.
 
¿Quins beneficis té l'estanquitat d'un edifici?

Els beneficis de l'estanquitat d'un habitatge són molts, a més de l'evident estalvi energètic. Més dels que podríem suposar en un primer moment. Per exemple, un dels més importants és la salubritat de l'ambient de la teva llar, ja que al no haver-hi filtracions evitem que s'introdueixin a casa partícules o gasos contaminants de l'exterior. Especialment si vivim en ciutat.

Evitarem, a més, entre altres coses, humitats, condensacions, la deterioració dels materials constructius, corrents d'aire no desitjades i el ja comentat ús excessiu de calefacció o d'aire condicionat.

Tot això es tradueix en un major confort de la teva llar, alhora que estalvies energia i aconsegueixes allargar la vida del teu edifici.
 
¿Com aconseguir l'estanquitat de l'aire a casa?

Són molts els punts crítics que pateix un habitatge, especialment si la seva construcció té bastants anys, i que fan que no tingui els estàndards d'aïllaments desitjables. Són tots aquells punts en què s'uneixen diferents elements constructius: parlem de les finestres, les persianes, els forjats… També tots els conductes pels quals discorren les nostres instal•lacions de llum, gas o aigua. Tots ells són elements a revisar per a aconseguir una bona estanquitat.

Les normatives de construcció espanyoles i europees ja estan centrades en la construcció d'edificis més eficients i sostenibles pel que ja es dissenyen pensant en aquest aïllament i estanquitat. El problema actual són els edificis ja existents, amb una proporció molt alta d'antiguitat en la seva construcció, i que presenten greus deficiències en aïllament. Si és el nostre cas, és important invertir a millorar aquest aspecte de la nostra casa. Un bon professional pot ajudar-te a aconseguir l’hermeticitat de la teva llar i gaudir d'un major confort a casa. 

 

Font de l'article: Blog web “Obres Amb Garantia”  


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.