Actualitat

Vés enrere

Així és el nou DNI europeu 4.0

Imatge decorativa

Tots els documents que s'expedeixen a partir de l’agost tenen ja el nou format, més segur i adaptat a la normativa europea.

Els ciutadans espanyols que renovin el seu document nacional d'identitat ja obtindran el nou DNI Europeu, una versió que inclou noves mesures de seguretat i que en el futur pròxim es podrà portar també en el mòbil.

La Policia Nacional ha informat en un comunicat que ha culminat el procés d'implantació progressiu del DNI europeu, que va començar al juny i que actualitza la seva imatge, incorporant noves mesures de seguretat tant visibles com invisibles.

 
Nou format del DNI / Policia Nacional


També inclou altres canvis com la denominació en anglès (National Identity Card) exigit per la normativa europea i un codi de dues lletres de l'Estat membre, en el cas d'Espanya, ES.

La Policia Nacional, juntament amb la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre, ha dissenyat un suport que inclou característiques materials, tècniques, de seguretat, funcionals i d'usabilitat concordes amb les necessitats de l'era digital.

Aquest cos treballa per a implantar pròximament l'acreditació de la identitat a través d'una app que permetrà els ciutadans de manera gratuïta accedir al document i disposar de la signatura electrònica des del seu dispositiu mòbil.

Segons la Direcció General de la Policia, Espanya se situa amb aquesta nova iniciativa entre els pocs països europeus que entreguen el document en el moment de l'expedició i a més i es troba a "l'avantguarda" europea en documentació i identitat digital.

 

Es treballa en el DNI Exprés

També està previst que en els pròxims mesos aparegui el DNI Exprés, un sistema d'expedició semiautomàtic amb el qual es pretén reduir temps d'espera durant les renovacions ordinàries del document d'identitat i incrementar la seguretat obtenint una fotografia en el mateix moment.

De moment, el ciutadà haurà d'aportar la seva fotografia.

 

Font de l'article: https://www.apuntmedia.es/

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.