Actualitat

Vés enrere

Ajuts a la rehabilitació energètica d´edificis

Imatge decorativa

Continua oberta la convocatòria dels ajuts a la rehabilitació energètica en edificis existents dels Programa PREE, que va entrar en vigor el 7 d'agost passat (Reial Decret 737/2020).

L’Institut Català d’Energia gestiona aquestes ajudes a Catalunya.

Les ajudes seran per a les actuacions de millora de l'envolupant tèrmica, l'eficiència energètica de les instal·lacions tèrmiques i instal·lacions d'il·luminació.

Obert fins al 31 de juliol de 2021

 

 

CONSULTEU Sessió ICAEN dels detalls del programa d'ajudes

 

El programa PREE proposa dos tipus d’ajudes:

  • Opció A: Actuacions en edificis complets existents d'habitatge unifamiliar, edificis de tipologia residencial col·lectiva d'habitatge o edificis de qualsevol altre ús regulat per l'article 2.1 de la LOE (Llei 38/1999).
  • Opció B. Actuacions sobre una o diversos habitatges o locals d'ell mateix edifici, considerades individualment o sobre parts d' un edifici.

Les actuacions han de millorar la qualificació energètica total de l'edifici en, com a mínim, una lletra mesurada en l'escala d'emissions de diòxid de carboni (kg CO2 / m2 any), pel que fa a la qualificació energètica inicial de l'edifici.

Independentment del número d’actuacions que es facin s’han d’assolir els dos objectius:

  • Millora com a mínim d’una lletra de la qualificació.
  • Reducció mínima del 10 % del consum d’energia final.

A més, cal tenir present que, tant per l’opció A com per l’opció B, hi ha un cost elegible màxim i un cost elegible mínim pendents de definir.

Les sol·licituds s’han de presentar mitjançant l’oficina de tràmits de la Generalitat de Catalunya.

S’haurà de sol·licitar telemàticament (per internet) mitjançant l’oficina de tràmits de la Generalitat de Catalunya  o bé per la plataforma EACAT per administracions públiques. 

Cal descarregar-se un formulari en format pdf on s’ha d’introduir la informació necessària i adjuntar els documents segons el tipus d’ajut abans d’enviar la sol·licitud. 

Cal tenir present que totes les sol·licituds s’hauran de signar amb un certificat digital. En el cas de persones físiques s’habilita la signatura de l’enviament del formulari amb idCat Mòbil.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.