Actualitat

Vés enrere

APROVAT EL NOU DECRET SOBRE CONDICIONS DE HABITABILITAT

APROVAT EL NOU DECRET SOBRE CONDICIONS D'HABITABILITAT

 

Texte del Decret 141/2012 , de 30 d’octubre, pel qual es regulen les condicions mínimes d’habitabilitat dels habitatges i la cèdula d’habitabilitat. Data de publicació al DOGC 2/11/2012. Vigent des del 3/11/2012

Nous impresos: Aquest nous models normalitzats SON ELS QUE S'HAN D'UTILITZAR obligatòriament per a la sol·licitud de la cèdula d'habitabilitat.

Des de dilluns és vigent el Decret 141/2012, de condicions mínimes d’habitabilitat que deroga el 55/2009 vigent fins ara.

Les modificacions, pel que fa als habitatges preexistents, son escasses. Gairebé exclusivament es refereixen a l’ocupació màxima, la qual ara es determinarà a partir d’ara en funció del nombre d’habitacions.

Llindar màxim d'ocupació

1 persona    

per habitació    ≥ 5 m²     

2 persones

per habitació ≥ 8 m²

3 persones

per habitació ≥ 12 m²  

2 persona 

En habitatges sense habitacions i únicament amb espai d’ús comú (E, M, E-M o EMC)

 

Si representa un canvi significatiu la distinció que fa el Decret entre els habitatges construïts abans de l’11 d’agost de 1.984 i els posteriors, que el revisaran en relació al Decret vigent en cada cas. Això és, condicions d’habitabilitat dels habitatges de nova construcció dels Decrets 1983, 1995, 1999, 2003 i Decret 2009.

Els habitatges construïts abans de l’11 d’agost de 1984 es verificaran segons les especificacions de l’annex 2 de Decret.

Es regularitza també el model de certificat d’habitabilitat, el model de certificat d’idoneïtat i la documentació complementària que l’ha d’acompanyar .

Conviuran dos tipus de certificat en relació a les característiques de l’habitatge:

  • Sol·licitud de cèdula d'habitabilitat de segona ocupació . Aquest documents s’utilitzarà quan:
    • Quan l'habitatge disposi de cèdula d'habitabilitat de primmera o segona ocupació

    •  En habitatges construïts abans d’agost de 1984 i que no disposin de cèdula d’habitabilitat.

  • Sol·licitud de cèdula d’habitabilitat de segona ocupació per habitatges preexistents construïts amb posterioritat a l’11 d’agost de 1984 sense cèdula d’habitabilitat de primera ocupació

Tant en una cas con a l’altre, el certificat s’haurà d’acompanyar dels documents necessaris a efectes acreditatius de l’antiguitat de ’habitatge.

Tots els models incorporen com a novetat que no s’admetran certificats amb una antiguitat superior als 12 mesos

Pel que fa al contingut dels certificats. Si be el certificat d’habitabilitat no canvia de manera significativa, el certificat d’idoneïtat és a la pràctica un certificat de solidesa de l’edifici del qual forma part l’habitatge inspeccionat. El certificat d’idoneïtat reflectirà que -llevat de vici ocult o causa sobrevinguda-, es dedueix que la construcció que conforma o afecta l’habitatge reuneix  les condicions de solidesa i seguretat suficients per al fi al què se’l pretén destinar.

En cap cas s’admetrà la utilització del certificat d’habitabilitat per sol·licitar la cèdula d’aquells habitatges preexistents creats o construïts posteriorment a l’11 d’agost de 1984 que no hagin obtingut la cèdula d’habitabilitat anteriorment.

Marc regulador sobre els requisits mínims d’habitabilitat

Més informació:

Gabinet tècnic

Telèfon: 977 21 27 99 - ext. 3

gabtec@apatgn.org

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.