Actualitat

Vés enrere

Aquestes són les 7 dades que no has de compartir a Internet

Imatge Decorativa

Tot i que Internet és una gran eina i s'ha convertit en essencial en les nostres vides, continua sent un lloc perillós on les nostres dades personals són informació molt valuosa per als cibercriminals. Avui et recordem 7 dades que és millor que les mantinguis el més privades possible per la teva seguretat.

Sovint som nosaltres mateixos els que pugem a les xarxes aquest tipus d'informació, i òbviament estem en el nostre dret, però tal com recorda el Departament de Seguretat Nacional (DSN) al costat de l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) i el Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) compartir aquesta informació pot tenir conseqüències molt greus.

 

1. Correu electrònic i número de telèfon

Tot i que aquestes dades són gairebé sempre obligatòries per registrar-se en una web, aquesta informació s'ha de mantenir privada, i mentre permetem als llocs emmagatzemar-les és recomanable que no les compartim lliurement a Internet.

 

2. Direcció i ubicació

En compartir aquesta informació ens exposem que algú la vegi i la utilitzi per al seu benefici, on vivim, estem i quins llocs freqüentem són dades de gran interès per tant els ciberdelinqüents com els criminals corrents.

 

3. Fotos de menors

Tot i que les fotos de nens petits són un gran reclam sobretot en xarxes socials, no sabem realment fins on poden arribar aquestes imatges i quins usos se li donaran, per això és millor tapar-li la cara al nen o pixelar-la abans de pujar-la.

 

4. Fotos compromeses

Tot el que pugem a Internet queda registrat per a la posteritat, per això hem de tenir una cura especial amb les fotos compromeses o de caràcter sexual ja que poden arribar a suposar un greu perill de seguretat i tenir greus conseqüències com l'extorsió o el ciberassetjament.

 

5. Documents personals

Coses com el DNI, el carnet de conduir o les nostres dades bancàries són informació que no incumbeix a ningú, publicar aquestes dades només fan que algú ens les pugui robar i cometre accions fraudulentes.

 

6. Opinions, queixes i comentaris compromesos

Això és una cosa controvertida, ja que les xarxes socials s'han convertit en el lloc on tothom diu el que vol, però, tot i que pensem que no, el que es diu pot tenir conseqüències en el futur. Tot queda registrat, i si el que diem es passa de to, algú es pot sentir ofès i ens pot causar problemes, fins i tot legals.

 

7. Converses privades

Com bé indica el seu nom, les converses privades han de quedar-se com a tal, ja que en molts casos contenen dades personals i en alguns casos es poden considerar com a exposició de secrets. El mateix passa amb pujar fotos de tercers sense el seu consentiment.

 

Font de l'article: https://www.eleconomista.es/tecnologia/noticias/12022368/11/22/Estos-son-los-7-datos-que-no-debes-compartir-en-Internet-segun-el-Departamento-de-Seguridad-Nacional-.html


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.