Actualitat

Vés enrere

ASPECTES FONAMENTALS SOBRE LA GESTIÓ DE LA COORDINACIÓ DE SEGURETAT I SALUT. NOVA PUBLICACIÓ DE LA FUNDACIÓ MUSAAT

ASPECTES FONAMENTALS SOBRE LA GESTIÓ DE LA COORDINACIÓ DE SEGURETAT I SALUT. NOVA PUBLICACIÓ DE LA FUNDACIÓ MUSAAT

Criterios para la gestión de la coordinación en materia de Seguridad y Salud en fase de ejecución de obra

La Fundació MUSAAT ha editat un fulletó on es revisen esquemàticament els aspectes documentals fonamentals per al registre de la feina del coordinador. La publicació pretén orientar els professionals sobre els registres documentals que és recomanable realitzar en el desenvolupament de la coordinació, en quin moment s’han de fer i en la forma apropiada.

En cap cas, tal i com s’indica al document, és una relació d’obligacions derivades de la normativa vigent.

La informació està estructurada per fases d’obra: abans, durant i en finalitzar l’obra. En la fase prèvia i ordenat per agents, s’enumeren les actuacions bàsiques relacionades amb la documentació. També inclou consells i recomanacions interessants com per exemple: aprovar el pla de seguretat abans de l’inici de les obres

En fase d’execució la publicació defineix tres tipus de registres al llibre d’incidències: anotacions prèvies, anotacions de control i anotacions especials. Per a cadascuna d’elles s’aconsella un contingut i hi apareixen consells i recomanacions. La finalitat dels registres és acreditar la feina del coordinador de seguretat.

Pel que fa al registre del final d’obra es recomana fer-ho amb l’acta de final de coordinació i recorda la necessitat de garantir la custòdia adient dels registre efectuats.

 

AUTORES:

 

Francisco Forteza Oliver, Arquitecto Técnico, Master en Prevención de Riesgos Laborales, Profesor de Seguridad y Prevención en Arquitectura Técnica de la UIB.

 Mateo Moyá Borrás, Arquitecto Técnico, Secretario Técnico del Colegio de Aparejadores y Arquitectos Técnicos de Mallorca.

Luis Damián Ramos Pereira, Profesor Asociado de  Seguridad y Prevención en la Escuela de Arquitectura Técnica de la Universidad de Extremadura.

Publicació disponible en .pdf:

www.apatgn.org » Serveis al Col·legiat » Àrea Tècnica » Recursos Documentals » Seguretat i Salut

 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.