Actualitat

Vés enrere

ASPECTES RELLEVANTS DE LA LLEI DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS. NOU DOCUMENT DE CONSULTA

ASPECTES RELLEVANTS DE LA LLEI DE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS. NOU DOCUMENT DE CONSULTA

 

La Subdirecció General de Seguretat i Salut Laboral publica un nou recurs de consulta, “Aspectes rellevants de la Llei de Prevenció de Riscos laborals

El document, escrit per Jordi Martínez Navarro, responsable del Centre de Seguretat i Salut Laboral de Barcelona, tal i com indica el seu títol és un exercici d’abstracció i actualització en el que es recopilen els aspectes fonamentals de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Recordar que la LPRL ha sofert fins a deu modificacions des del 1995.

Al document es recullen definicions, obligacions y procediments documentals relacionats amb la empresa o els treballadors, aspectes que sovint el coordinador de seguretat en obres de construcció ha de controlar.

S’enumeren el drets i obligacions dels treballadors i les obligacions de l’empresari. També definicions i aspectes rellevants sobre l’avaluació de riscos, la planificació de l’activitat preventiva, els delegats de prevenció, els serveis de prevenció, les funcions i competències de l’Administració pública i les infraccions i sancions que aquesta pot imposar.

En definitiva, al text es recopilen aquells punts essencials de la LPRL que tot i no tractar específicament la figura del coordinador de seguretat en obres de construcció, sí que son conceptes i definicions imprescindibles.

El recurs és accessible des de l’apartat de “Fulls monogràfics i fitxes tècniques” i dins de la secció de “Normativa” de la web del Departament d’Economia i Ocupació, a l’apartat seguretat i salut laboral.

 

Accedir al recurs

 

Més informació:

Gabinet tècnic

Telèfon:  977 21 27 99 - ext. 3

gabtec@apatgn.org

 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.