Actualitat

Vés enrere

Baixa la sinistralitat en la construcció a Tarragona

Imatge decorativa

En el que portem d’any i segons dades de l’Observatori del Treball i Model Productiu, a partir de les dades del Registre d'accidents de treball del Departament d'Empresa i Treball, els accidents al sector de la construcció baixen respecte el mateix període de l’any passat un 7,23%.

En detall podem veure que a la província s’han produït 523 accidents lleus, 2 greus i 1 mortal, unes dades que contrastem amb les del conjunt de Catalunya, on els accidents creixen un 4,08%. S’han produït 5.153 accidents lleus, 46 greus i 9 mortals.

 

Al Camp de Tarragona la baixada arriba al 12,07% i a les Terres de l’Ebre, un 5,51%.

Sobre els accidents, 43 dels accidents greus, tenen un origen traumàtic, i els accidents de 7 de les víctimes tenen també el mateix origen.

Per comarques la baixada és important i generalitzada, excepte al Baix Penedès on creix un 20,34% i al Baix Camp, on el nombre d’accidents puja un 6,92%, respecte any anterior.

La caiguda és especialment important en el cas del Priorat, l’Alt Camp i la Ribera d’Ebre. En el cas del Tarragonès el nombre d’accidents ha baixat gairebé un 17%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Es tracten d’unes dades especialment bones quan les comparem amb la resta de sectors productius on la pujada arriba gairebé al 20 %, mentre que a la construcció, la pujada, al conjunt de Catalunya arriba al 4%.

Les dades de l’activitat al sector, en contrast amb les dades de sinistralitat, són també relativament bones. L’activitat al sector de l’obra nova residencial puja entre el gener i el juny, un 41%. En el cas de la rehabilitació, les dades baixen un 18%. Globalment l’evolució cau un 2,89% al Camp de Tarragona.

La variació mensual és també molt positiva. Mentre que a Catalunya es registra una pujada d’un 8%, al Camp de Tarragona es confirma una baixada del 6,76% i a les Terres de l’Ebre la baixada arriba al 24,14%

La baixada de la sinistralitat pot estar en part relacionada amb la baixada de l’activitat, però la caiguda és molt superior, i relacionada directament amb el control a les obres i la formació dels treballadors.

Els arquitectes tècnics especialitzats en control i gestió de la seguretat a l’obra som professionals cada vegada més formats i compromesos amb la seguretat. Es tracta dels coordinadors de la seguretat a l’obra i la seva funció és la de coordinar les activitats de l'obra per garantir que els contractistes i, si escau, els subcontractistes i els treballadors autònoms, apliquin de manera coherent i responsable els principis de l'acció preventiva i coordinar les accions i les funcions de control de l'aplicació correcta dels mètodes de treball.

 

LA NOTÍCIA ALS MITJANS:

- infoCamp de Tarragona (03/07/2022): "Baixa la sinistralitat en la construcció a la demarcació de Tarragona"


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.