Actualitat

Vés enrere

BIM - El treball col·laboratiu

Imatge decorativa

Els beneficis que aporta el BIM com a sistema fan que cada cop estigui més estès, tant en el sector públic com en el privat. La seva utilització es va escampant com una taca d’oli, però això si, perquè sigui efectiu, tots els que intervenen en el projecte, arquitectes, aparelladors, delineants, enginyers, industrials… han de ser coneixedors de la metodologia i posar-la en pràctica.

BIM (Building Information Modeling) és un sistema o metodologia basat en el treball col·laboratiu, que aplicat al disseny de l’arquitectura, entén el projecte com un TOT integrat, que és el resultat de la sinergia i coordinació de tots i cadascun els professionals implicats.

La seva aplicació és possible gràcies a programes com Revit Arquitecture, que necessitant únicament un ordinador connectat a la xarxa, permet i facilita el treball a temps real de tots els actors, siguin on siguin, de tal manera que un petit canvi en el projecte, modifica a tots els elements que afecta, i aquests canvis estaran disponibles de forma immediata per a tot l’equip.

Així doncs, si a meitat d’un projecte un client vol un canvi en la distribució dels espais, podem fer aquesta proposta de manera que el client automàticament veurà com queda el seu espai modificat, fent-se la idea del que està proposant, però al mateix temps, veurem el cost que suposa, el materials que necessitem i les afectacions estructurals, si es que n’hi ha.

A més a més, BIM recull la totalitat de la vida útil d’un projecte, des de la fase de disseny més inicial, fins a l’entrega al client i la posada en funcionament, inclús més enllà. Així la productivitat, l' eficiència, l' optimització de costos, el manteniment de la qualitat, el compliment de terminis, ... milloren a nivells que no es coneixien fins ara.

Aquests entre d’altres han estat els motius per què BIM s’hagi extès ràpidament per països com Sudafrica, Suissa, Estats Units, Australia, i molts altres, accelerant la seva implantació a mesura que empreses, estudis, professionals i organismes l’integren com a sistema de treball principal i únic. Tant és així, que des de la Unió Europea, s’ha establert un full de ruta que obliga que tots els projectes finançats amb fons públic a partir de 2018 siguin realitzats amb BIM. És per aquest motiu que la demanda de professionals coneixedors de BIM i REVIT, que encara son escassos, hagi incrementat, el que ho converteix en una de les millors sortides laborals de l’actualitat.

EL COAATT posa a l’abast dels col·legiats un curs de BIM, per conèixer des de l’inici aquesta nova metodologia de treball que cada cop arrela més en el sector. Podeu llegir el programa i veure les facilitats de pagament que us oferim. Un curs per un grup reduït, per optimitzar el sistema de treball, del qual ja queden només 10 places.

Més informació AQUÍ


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.