Actualitat

Vés enrere

Cal revisar la cobertura de l’assegurança de RC professional si tens MUSAAT

Imatge decorativa
Aquesta setmana és el termini màxim per revisar la pòlissa de responsabilitat civil professional a efectes 1 de gener de 2024, per tal de revisar i tenir una cobertura adequada per:
L’exercici professional desenvolupat durant l’execució de l’obra.
La responsabilitat decennal d’aquest exercici professional, i fins que hagin prescrit les possibles accions de reclamació.
En la situació d’inactiu per jubilació o deixar d’exercir la professió.
 
És important tenir en compte que:
No hi ha treball “petit” ni “gran”, tots tenen la seva responsabilitat.
Abans de prendre una decisió en ferm, s’estudiïn totes les possibilitats per tenir coberta la responsabilitat civil professional davant d’un sinistre que es pot presentar en qualsevol moment.
La responsabilitat decennal és un període molt llarg en el temps, i una decisió d’ara, pot comportar importants conseqüències en un futur, tant personals com professionals, podent comprometre fins i tot el patrimoni personal i familiar.
 
Des del Col·legi s’ha fet un estudi, i s’ha comprovat que gairebé meitat dels col·legiats que tenen pòlissa amb MUSAAT tenen una cobertura de 150.000€:
 

Cobertura/sinistre

Número col·legiats que la tenen subscrita amb MUSAAT

150.000€

68

187.500€

12

250.000€

19

312.500€

12

400.000€

22

600.000€

7

750.000€

2

 
Davant d’aquesta situació, s’han revisat els treballs de 26 col·legiats i 5 d’ells han augmentat la seva garantia per amb efectes per l’any 2024, i per tant, tindran una major cobertura davant possibles reclamacions.
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.