Actualitat

Vés enrere

Com aïllar la teva casa de la calor de l´estiu

imatge decorativa

2023 està sent un any rècord en altes temperatures i això que encara estem a les portes de l'estiu, una època meravellosa per a gaudir del sol i l'aire lliure però que també pot ser una temporada de calor extrema. Una de les coses que les altes temperatures posen a prova són els nostres habitatges.

Quan arriben aquestes dates ens fem conscients del que implica viure en una casa mal aïllada o amb problemes de ventilació i refrigeració.

Si la calor es fa insuportable a l'estiu o l'ús de l'aire condicionat dispara el cost de la teva factura elèctrica, apunta't aquests consells que et vindran bé per a estalviar i per a resistir millor l'estiu. N'hi ha molt senzills i efectius i altres que, amb l'ajuda d'un arquitecte tècnic, milloraran definitivament el confort de la teva llar.

• Fes servir cortines i persianes. Les cortines i persianes són una forma senzilla i efectiva de bloquejar la llum solar i mantenir la teva casa fresca. Si les tanques durant el dia, especialment en les hores de més calor, podràs evitar que la llum solar penetri  en la teva llar i mantindràs la temperatura interna més fresca.

• Instal·la aïllament tèrmic. L'aïllament tèrmic és una forma molt efectiva de reduir la transferència de calor des de l'exterior cap a l'interior de la teva llar. Si la teva casa no està ben aïllada, és possible que a l'estiu estiguis perdent energia per a dissipar la calor. Els materials d'aïllament comuns inclouen llana mineral, escuma rígida, cel•lulosa, fibra de vidre o altres materials naturals, com són el suro o la llana d'ovella. Si el teu pressupost ho permet, considera la possibilitat d'instal•lar aïllament tèrmic en les teves parets i sostres per a ajudar a mantenir fresca casa teva. A més de reduir significativament la quantitat de calor que entra a l'estiu et serà útil també a l' hivern, ja que reduiràs la quantitat de calor que surt durant els mesos més freds.

• Instal·la finestres de doble vidre. Les finestres de doble vidre són una excel•lent manera d'aïllar la teva llar de la calor i reduir el soroll exterior. El doble vidre ajuda a mantenir la temperatura interna de la teva llar més estable, cosa que significa que podràs mantenir la teva llar fresca a l'estiu i càlida a l' hivern.

• Aïlla el sòl. Els sòls són una font important de pèrdua energètica en els edificis. Molt més si estan en contacte amb el terreny, amb l'exterior o amb locals, tipus garatges o magatzems, que no estan climatitzats. Hi ha materials que permeten millorar l'aïllament dels sòls. Per exemple, els sòls secs que incorporen aïllament tèrmic en les seves plaques que redueixen les pèrdues energètiques. La seva col•locació és ràpida i senzilla.

• Utilitza pintura de colors clars. És recomanable l'ús de pintures en tons blancs o clars perquè reflecteixen la llum solar, la qual cosa resulta molt efectiva per a reduir la transferència de calor des de l'exterior cap a l'interior de la teva llar. Una façana de color blanc o en to clar contribueix a que l'habitatge sigui més fresc a l'estiu.

• Segella les portes i finestres. Les fuites d'aire a les portes i finestres poden permetre que l'aire calent entri en la teva llar i que l'aire fresc surti. El segellament d'aquestes fuites pot reduir significativament la quantitat d'aire calent que entra en la teva llar durant l'estiu i reduir la quantitat d'energia necessària per a refredar la teva llar.

• Utilitza il·luminació LED. Les llums incandescents poden generar una quantitat significativa de calor en la teva llar. Utilitza il•luminació LED per a reduir la quantitat de calor generada per les teves llums.

• Millora la ventilació. La ventilació adequada és crucial. Les ventilacions en el sostre, les reixetes de ventilació en les parets i les finestres poden ajudar a evacuar l'aire calent i permetre que entri aire fresc en la teva llar. També es poden instal•lar ventiladors de sostre o de paret per a millorar la circulació de l'aire en la teva llar. A més, si utilitzes ventiladors en combinació amb cortines i persianes tancades, podràs reduir encara més la temperatura interna de la teva llar.

• Evita cuinar i usar electrodomèstics durant el dia. Els electrodomèstics, com el forn i la rentadora, poden generar calor addicional en la teva llar. Si és possible, tracta de cuinar i utilitzar els teus electrodomèstics durant la nit o d'hora en el matí, quan les temperatures són més fresques.

• Col·loca plantes. Les plantes poden ser una forma efectiva de mantenir la teva llar fresca a l'estiu. Les plantes poden reduir la temperatura interna del teu habitatge en proporcionar ombra i humitat en l'aire. Si col•loques plantes prop de les teves finestres, també podràs bloquejar la llum solar i reduir la calor que entra a casa teva.

• Usa materials frescos i transpirables. Utilitza materials frescos i transpirables en la teva llar durant l'estiu, com a llençols de cotó, teles lleugeres i cobertes de sofà transpirables. Els materials frescos i transpirables permeten que l'aire circuli millor i redueixen l'acumulació de calor.

 

Com pots veure, mantenir la teva llar més fresca a l'estiu es pot aconseguir amb alguns simples canvis a casa teva i en els teus hàbits de vida. Però, si vols un confort més efectiu i durador durant l'estiu i la resta de l'any, demana consell al teu aparellador o arquitecte tècnic de capçalera que t'explicarà com millor pots aïllar tèrmicament la teva casa.


Font de l'article: Blog web “Obres Amb Garantia”
 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.