Actualitat

Vés enrere

Com demanar el CEE inicial i CEE final?

Com sol·licitar el CEE inicial i CEE final per als ajuts Next Generation?
 
En el cas de fer la sol·licitud del Certificat d'Eficiència Energètica inicial i el final, per tal de justificar la millora de l'eficiència energètica en la sol·licitud d'ajuts, o bonificació a l'IRPF o altres impostos, cal seguir el següent procediment:
 
Per poder justificar l'estalvi requerit en la deducció fiscal, cal comparar la demanda de calefacció i refrigeració o bé, el consum d'energia primària no renovable d'aquests certificats energètics:
 
  1. Certificat energètic de l'edifici existent: Es defineix l'estat actual de l'edifici. 
  2. Certificat energètic de l'edifici existent en fase de projecte
 
o Es defineix com està previst que sigui l'edifici segons el previst de reforma. 
 
o Al formulari de sol·licitud d'inscripció al registre cal indicar que es tracta d'una rehabilitació energètica, en fase de projecte.
 
Un cop finalitzada la reforma, cal presentar al registre el següent certificat:
 
  1. Certificat energètic de l'edifici existent en fase l'edifici acabat: 
 
o El certificat energètic reflecteix com és l'edifici un cop s'acaba la rehabilitació. 
 
Al formulari de sol·licitud d'inscripció al registre: 
 
o Cal indicar que es tracta d'una rehabilitació energètica, en fase d'edifici acabat.
 
o En el camp "Número de registre o tràmit del certificat a modificar, renovar o anul·lar" s'ha de fer constar el codi del certificat de l'edifici existent.
 
o En el camp "Número del registre d'edifici en projecte (...)" s'ha d'indicar el codi ID del certificat energètic de l'edifici existent en fase de projecte. Aquest tràmit ha de trobar-se finalitzat (etiqueta disponible al cercador de certificats).  
 
A l'hora d'omplir el formulari millor posar-ho com a sol·licitud d'ajuts, encara que no ho sigui al 100% al tractar-se d'una bonificació de cara a la renta.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.