Actualitat

Vés enrere

Com fer una captura de pantalla a Windows 10

Imatge Decorativa

La captura de pantalla és possiblement una de les funcions més clàssiques en informàtica juntament amb la funció de copiar i enganxar o la possibilitat de desar un document mentre l'estàs escrivint. Tan antiga és la captura de pantalla que als teclats encara trobem una tecla específica per a aquesta funció. Però hi ha moltes maneres de fer una captura de pantalla a Windows 10. I recorda que també a macOS.

Per començar, fins i tot hi ha aplicacions especialitzades a fer captures de pantalla, editar-les, adornar-les amb elements gràfics i, finalment, guardar-les o compartir-les a xarxes socials o on vulguis. N'hi ha de gratuïtes o de pagament, més simples i més complexes. Però, en aquest article, anirem a allò bàsic. Perquè si alguna cosa és senzilla, millor. Veurem tres maneres de fer una captura de pantalla a Windows 10 gràcies a les eines que ja comporta el propi sistema operatiu. No necessitareu instal·lar res més i obtindreu captures de pantalla a l'instant.

 

Mètode 1: La tecla Impr Pant

Dèiem que els teclats actuals inclouen una tecla anomenada Impr Pant. La seva funció és precisament fer una captura de pantalla. Només has de prémer una vegada i farà la captura corresponent. Així de simple.

Aquesta és l'opció més minimalista possible. El pitjor és que encara que es genera una captura de pantalla, aquesta romandrà al Portapapers de Windows fins que copiïs o tallis alguna cosa nova. De manera que si vols desar la captura de pantalla a Windows 10 hauràs de fer-ho a mà.

 

Captura de pantalla Windows 10

El millor és que pots enganxar la captura de pantalla a qualsevol programa de Windows, ja sigui una imatge en blanc o un document de text ja creat on vulguis integrar una imatge.

Windows 10 permet donar més vida a la tecla Impr Pant. Des d'Inici > Configuració > Accessibilitat > Teclat pots fer que en prémer la tecla Impr Pant es faci una captura de pantalla i/o que s'obri la barra de retallades de Windows.

 

 

Mètode 2: La tecla Impr Pant + Windows

Si prems la tecla Impr Pant del teu teclat al costat de la tecla Windows, aconseguiràs fer una captura de pantalla al Windows 10 que es guardarà automàticament. Trobareu les captures de pantalla dins de la carpeta Imatges de la vostra carpeta d'usuari. És a dir, que si vas a Carpeta Usuari > Imatges > Captures de pantalla trobaràs les captures fetes amb aquesta drecera de teclat.

Cada vegada que prems la tecla Windows + Impr Pant faràs una captura completa, de tota la pantalla. I, per defecte, les captures es guarden en format imatge PNG, ideal per a aquest tipus d'imatges.

Gràcies a aquest mètode pots fer les captures que vulguis en qüestió de segons sense que t'hagis de preocupar. Quan acabis, només cal anar a la carpeta corresponent per comprovar si necessites eliminar algunes d'aquestes captures, copiar-les, compartir-les o editar-les amb una altra aplicació.

 

Mètode 3: L'app Retalls de Windows 10

El tercer mètode per fer una captura de pantalla a Windows 10 consisteix a acudir a l'eina Retallades, una de les que hi ha per defecte a Windows 10 i que permet fer captures personalitzades.

Trobareu l'aplicació Retalls al costat de les altres eines del menú Inici. També des del cercador de Windows 10 o prement les tecles Windows + Majúscules + S.

 

 

Captura de pantalla Windows 10

Entre els seus avantatges, destaca la possibilitat de fer una captura amb forma rectangular, de manera lliure o a pantalla completa. També és possible fer una captura on només aparegui la finestra o quadre de diàleg que hagis seleccionat. Totes aquestes opcions són al menú desplegable Mode de l'app Retalls.

També podeu fer una captura de pantalla a Windows 10 amb un marge d'uns segons. Per això hauràs de prémer Ajornar.

Un cop realitzada la captura, podràs editar-la escrivint a sobre fent servir les eines disponibles. I, en acabar, podràs desar-la o compartir-la. També podeu editar-la amb altres aplicacions d'imatge o retoc fotogràfic.

Per acabar, quan obris Retalls tindràs a la teva disposició diverses dreceres de teclat. Amb ALT+M tries un mode de retallada. Amb ALT+N es crea una nova captura. I per desar-la, CTRL + S.

 

Font de l'article: https://hipertextual.com/2021/05/captura-pantalla-windows-10

 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.