Actualitat

Vés enrere

Com introduir les plaques solars al CE3X? (part 1)

imatge decorativa

Arrel de les múltiples consultes, i dels errors emesos a l’hora d’introduir la instal·lació de plaques solars al CE3X, per obtenir una millora energética a l’edifici/habitatge i poder optar a les subvencions Next Generation, us facilitem uns instruccions molt senzilles que resoldran aquest problema.

Per començar realitzem el nostre CE3X, introduïnt totes les dades de l’edifici/habitatge, de la forma habitual. Recordem que hem de posar les característiques de l’edifici, la pell, els tancaments, les orientacions correctes, els ponts tèrmics, definir les instal·lacions… tot el que requereix el CE3X per obtenir la qualificació energètica, sempre posant valors estimats o coneguts (no podem posar valors per defecte, que ens agafa els valors mínims que estableix la normativa del any de construcció, i cal que haguem realitzat una bona inspecció per tenir el coneixement mínims de com està construït l’edifici en qüestió).

Un cop introduïdes totes les dades, ja podem veure la qualificació de l’estat actual del nostre projecte.

Exemple de la qualificació obtinguda en un habitatge tipus.

 

Ara suposem que volem conèixer la qualificació que tindrem un cop posades les plaques solars, que ens generaran 2000 kw/any d’energia:

Doncs haurem de introduir una contribució energètica de la següent manera:

 

Tinguem en compte que això és per plaques solars fotovoltaiques. Si es tracta de plaques solars tèrmiques, que són les que escalfen aigua per al consum de ACS o calefacció, hauríem d’introduir els valors a “fonts d’energia renovable” i incorporar els percentatges que es generen. Ara si, ja podem veure de nou la nostra qualificació energètica:


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.