Actualitat

Vés enrere

Comunicació verbal vs comunicació escrita. Cal protegir-se

Imatge decorativa
L’arquitecte tècnic en el seu exercici professional pot tenir responsabilitat civil professional en tot treball que realitzi, independentment que signi un document o ho faci verbalment.
 
Moltes vegades, per intentar “guanyar temps” davant de riscos existents, tant en la pròpia construcció com per les persones, el tècnic dona recomanacions, indicacions o ordres, verbalment, però s’ha de tenir en compte que aquestes recomanacions, indicacions o ordres verbals no tenen la deguda constància i, per altra banda, no resten exemptes de responsabilitat davant un possible dany o accident i podran ser tingudes en compte a l’hora de determinar una responsabilitat en una possible futura reclamació.
 
1. Deixant constància de les recomanacions, indicacions o ordres verbals donades, i posar-les per escrit per tal de que, tant el Col·legi com la companyia asseguradora puguin ajudar en la defensa del col·legiat/da davant una possible reclamació.
 
2. Lliurar aquest informe o indicacions al promotor/constructor/propietat per al seu coneixement i així  deixar constància per escrit del que s’ha dit verbalment. Veure un exemple en l’article: La Inspecció Tècnica. Recomanacions en la inspecció.
 
3. Es recomana que quedi constància de la recepció de l’informe, instruccions o recomanacions per part del promotor/constructor/propietat, ja sigui mitjançant la signatura d’aquests agents al Llibre d’ Ordres o a les Actes d’ Obra, ja sigui amb l’enviament  de correus electrònics o, en casos més greus, de burofax. 
 
4. Cal recordar que existeixen sentències que entenen que no és suficient que el tècnic director de l’obra o de l’execució de l’obra, segons el cas, doni l’ordre o la recomanació pertinent, sinó que ha de vetllar també pel seu compliment i correcció de les deficiències que el tècnic pugui observar.
 
5. El fet de realitzar algun tipus de recomanació o intervenció de forma verbal o escrita pot comportar la consideració de tècnic responsable de l’obra, però la companyia asseguradora de RC no donarà cobertura si no s’ha visat/registrat el full d’encàrrec o informe corresponent.
 
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.