Actualitat

Vés enrere

Concessió d´ajuts 2018

Imatge decorativa

Ja s’han publicat les bases reguladores per a la concessió de subvencions per al foment de la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial de l’any 2018 i en breu es publicarà la convocatòria.

Les sol·licituds s’hauran de formalitzar en imprès normalitzat, degudament signades per les persones sol·licitants, amb la documentació que consti a la convocatòria corresponent, i es poden presentar a les adreces de les oficines locals d'habitatge que es relacionin a la resolució de convocatòria, pels mitjans que s'estableixen a l'article 25 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, i a l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

Els models dels impresos normalitzats de les sol·licituds es poden obtenir a les dependències que s'indiquen a la resolució de la convocatòria i al portal Tràmits Gencat, http://tramits.gencat.cat

Com és habitual, els edificis han de disposar, amb caràcter obligatori i prèviament a la sol·licitud de la subvenció, de l'informe d'avaluació de l'edifici (IAE), que ha de contenir l'informe de la Inspecció Tècnica de l'Edifici (IITE) amb data de la inspecció tècnica anterior a l'inici de les obres de rehabilitació i el Certificat d'Eficiència Energètica (CEE) amb l'etiqueta de qualificació energètica.

L'IITE s'ha d'haver presentat davant l'organisme competent de l'Administració de la Generalitat de Catalunya per sol·licitar el certificat d'aptitud de l'edifici en un termini màxim de quatre mesos des de la seva emissió i sempre amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud de subvenció.

També serà indispensable per poder accedir a les subvencions que prèviament l'edifici tingui seguretat estructural o l'aconsegueixi mitjançant el procés de rehabilitació, d'acord amb l'article 31.2 del Decret 75/2014, de 27 de maig, del Pla per al Dret a l'Habitatge.

Es defineixen dues línies d’accions subvencionables:

  • Línia 1. Foment de la millora de l'eficiència energètica i sostenibilitat
  • Línia 2. Foment de la conservació, de la millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat
  1. Per poder accedir als ajuts inclosos a la línia 1, el resultat de l'informe de la Inspecció Tècnica de l'Edifici (IITE) pot ser amb deficiències o sense. 
  2. Per poder accedir als ajuts dirigits al foment de la conservació d’edificis, el resultat de l'IITE ha de ser amb deficiències importants, greus o molt greus.
  3. En el cas de la millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat, el resultat de l'IITE pot ser amb deficiències o sense.

Consulteu el text complert de les bases


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.