Actualitat

Vés enrere

Configurar el compte de correu apatgn: IMAP o POP3

Imatge decorativa
Quan configures el teu compte de correu electrònic APATGN a un client de correu Outlook, Thunderbird, Mail, etc..., en el teu dispositiu (ordinador, portàtil o mòbil), sempre ens demana escollir el tipus de protocol que utilitzarem. Actualment els dos protocols que es poden configurar en un gestor de correu són: IMAP i POP3.
La diferència principal entre aquests dos protocols és que IMAP consulta el correu en el servidor de correu APATGN , mentre que POP3 el descarrega i emmagatzema de forma local en el teu dispositiu.
 
 
IMAP
Aquest protocol treballa directament sobre el servidor de correu APATGN. Per consultar el correu connecta amb el servidor i mostra el contingut que hi ha. Quan s'envia un correu, és emmagatzemat en el servidor i accessible des de qualsevol dispositiu que tingui accés al correu.
 
Avantatges:
 
El correu és accessible des de qualsevol dispositiu amb Internet. Per exemple: un correu enviat des del mòbil es podria consultar en un portàtil.
Al treballar directament amb el servidor de correu, qualsevol canvi és visible des de tots els dispositius que tinguin accés al compte.
Si el dispositiu on està configurat el correu té una avaria, no es perden els correus en estar emmagatzemats directament en el servidor.
 
Desavantatges:
 
En emmagatzemar els correus en el servidor és més senzill superar la capacitat de la bústia.
Si es creen carpetes IMAP, no són accessibles des de configuracions POP3.
En el cas que el proveïdor del servei electrònic deixi d’operar o no tingui connexió, no podràs consultar cap correu electrònic.
 
 
POP3
Un client de correu configurat com POP3 connecta amb el servidor  APATGN i descarrega els correus al dispositiu local. Un cop fet, s'eliminen els missatges descarregats del servidor, quedant únicament disponibles de forma local. Amb aquest protocol els correus enviats únicament estan disponibles de forma local.
Els gestors actuals tenen opcions per guardar còpia dels correus descarregats en el servidor o per marcar que únicament s'eliminin els que tinguin una antiguitat determinada.
 
Avantatges:
 
Poder conservar un històric del correu de forma local sense necessitat de connexió a Internet.
L'espai en el servidor de correu no s'omple perquè una vegada descarregat el correu és eliminat del servidor.
 
Desavantatges:
 
Els correus enviats únicament es poden consultar de forma local. 
Consumeix espai local.
Si el dispositiu on es troba el gestor de correu té una avaria, el correu es pot perdre i no és accessible. 
No és possible consultar el correu des de diferents dispositius.
 
 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.