Actualitat

Vés enrere

Consells per tenir una contrasenya segura

Imatge decorativa
Últimament els hackers han aconseguit la contrasenya d’alguns correus electrònics dels nostres col·legiats. El motiu d’aquest fet és degut a que tenien una contrasenya molt feble.
 
És molt important que tingueu una contrasenya molt segura en el correu electrònic i, en el cas que la contrasenya del vostre correu electrònic sigui molt feble, us demanem que la canvieu, sigui un compte “apatgn”, com qualsevol compte “gmail”, “hotmail”, “tinet”, etc..., ja que podeu estar en risc de que els hackers puguin accedir al vostre correu electrònic.
 
Malgrat ser conscients d’això, actualment són molt pocs els usuaris que dediquen una mica de temps i esforç a crear contrasenyes segures. Segons els estudis, “1234“, “password”, “querty” o el propi nom d’usuari, són les contrasenyes més utilitzades. Sens dubte, un gran error que facilita el treball als hackers.
 
Què ha de tenir una contrasenya per ser segura?
 
8 caràcters com a mínim
Nombres
Lletres
Majúscules i minúscules
Símbols
 
Recomanacions:
 
Excloure noms o dates relacionades amb l’usuari (data o lloc de naixement, nom de la parella o mascota, etc), que qualsevol atacant podria conèixer després d’investigar informació de nosaltres a la xarxa.
Evitar referències directes al nom de la nostra empresa.
No seguir patrons com qwerty, 1234, qwerty1, 123456, etc.
No utilitzar la mateixa contrasenya per a diferents accessos, ja que en el cas de robatori, facilitaríem l’entrada a més d’un lloc.
No deixar-la escrita, i menys al costat de l’ordinador.
Combinar les lletres majúscules (A) amb minúscules (b), dígits (1) i caràcters especials (!)
No introduir contrasenyes en ordinadors públics.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.