Actualitat

Vés enrere

CONTROL DE RECEPCIÓ DE PRODUCTES DE CONSTRUCCIÓ

 

 

CONTROL DE RECEPCIÓ DE PRODUCTES DE CONSTRUCCIÓ

 

Pròximament i amb l'objectiu de fomentar la simplificació administrativa i reduir costos, els fabricants de productes de construcció (com a maons, material d'aïllament, portes, etc.) podran carregar declaracions de prestacions informatitzades en els seus llocs web. 

Aquest document ha d'acompanyar a cada producte de construcció venut, comunicant les seves característiques essencials (resistència al foc, resistència mecànica o eficiència energètica, per exemple). 

Quan la proposta sigui vigent, les empreses que venen productes de construcció en la UE podran fer públics aquests certificats en línia. Actualment, aquestes declaracions s’han de notificar a cada client per correu postal o electrònic.

DECLARACIÓ DE PRESTACIONS

Cada producte de construcció que es ven en la UE ha d'anar acompanyat d'una declaració de prestacions, que també ha de distribuir-se a tots els compradors, ja siguin distribuïdors, empreses de construcció o consumidors no professionals, com els qui es fan els seus propis arranjaments a casa.

Aquestes declaracions descriuen aspectes importants d'un producte de construcció, com la seva resistència al foc o la seva resistència mecànica. Un informació que, en el procés control de recepció de materials, el tècnic a de verificar que son lesrequerides tant en la reglamentació nacional com en el projecte específic.

El fabricant té així l'oportunitat de comunicar al mercat les característiques essencials del seu producte. Amb aquesta informació, l'usuari decideix comprar, entre els productes disponibles, el més apte per als seus propòsits.

En poder posar en línia la declaració de prestacions en comptes d'haver d'enviar-la al comprador, l'accés a la mateixa serà més fàcil i els productors vetllaran per què no s'alteri el contingut d'una declaració de prestacions després que l'hagin posat en línia.

 

Més informació