Actualitat

Vés enrere

CONVENI PER A L´EXECUCIÓ DEL PLA ESTATAL

CONVENI PER A L'EXECUCIÓ DEL PLA ESTATAL DE FOMENT DEL LLOGUER D'HABITATGES, LA REHABILITACIÓ D'EDIFICIS I LA REGENERACIÓ I RENOVACIÓ URBANES

 

El Pla Estatal té, entre altres objectius, facilitar l'accés a l'habitatge als sectors de població amb menys recursos; donar suport al lloguer com a via idònia per a l'accés a l'habitatge, especialment, per als que tenen baixos nivells de renda.

La transferència pressupostària que realitzarà Foment a Catalunya, fins a la finalització del Pla suposa 116,7 milions d'euros. A partir d'aquesta inversió es preveu que la participació del sector privat en les àrees de rehabilitació d'edificis, de regeneració i renovació urbanes, ascendeixi a 221,9 milions d'euros.

El programa de foment de la rehabilitació edificatòria està orientat a l'impuls de les actuacions d'intervenció en edificis i instal·lacions per millorar el seu estat de conservació, garantir l'accessibilitat i millorar l'eficiència energètica.

Els immobles hauran de tenir una antiguitat anterior a 1981 i almenys el 70% de la seva superfície ha de tenir ús residencial d'habitatge i constituir el domicili habitual dels seus propietaris o arrendataris.

Com a beneficiaris figuren comunitats de propietaris, agrupacions de comunitats o propietaris únics d'edificis d'habitatges. Les ajudes seran de fins a 4.000 € per habitatge, per a conservació; fins a 2.000 € per habitatge, per a millora de l'eficiència energètica (5.000 € si ??es redueix en un 50% la demanda energètica de l'edifici); fins a 4.000 € per habitatge, per a millora d'accessibilitat. La quantia no pot superar el 35% del pressupost; excepcionalment en el cas de millora de l'accessibilitat el 50% i en tot cas 11.000 € com a màxim per habitatge.

Inclou també l'impuls a la inspecció tècnica d'edificis. L'objecte d'aquest programa és donar un impuls a la implantació i generalització d'un informe d'avaluació dels edificis (IEE) que inclogui l'anàlisi de les condicions d'accessibilitat, eficiència energètica i estat de conservació, mitjançant una subvenció que cobreixi part de les despeses dels honoraris professionals per a la seva emissió. Es concedirà un ajut de 20 € per habitatge amb un màxim de 500 € per edifici i del 50% del cost de l'informe de l'edifici.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.