Actualitat

Vés enrere

Convocatòria d´ajuts per a la retirada de residus que continguin amiant

Imatge decorativa

Des del 7 de juliol de 2019 i fins el 6 de gener de 2020 es poden demanar els ajuts per a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de construcció que continguin amiant.

L'objectiu és minimitzar el risc que aquest material comporta per a la salut pública i per obtenir una millora ambiental. L' import de l'ajut inclou la manipulació, retirada, el seu transport i la gestió i tractament dels residus de l'amiant.

 

 

Qui els pot demanar?

Són beneficiaris, i podran acollir-se als ajuts per a la retirada i gestió dels residus d'amiant, els propietaris de béns immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció que impulsin el seu desamiantatge, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

Requisits

  • La manipulació, retirada i transport ho ha de fer una empresa inscrita al Registre d' Empreses amb Risc d' Amiant (RERA).
  • La gestió dels residus d'amiant l'ha de fer una empresa gestora de residus, inscrita al Registre General de Persones Gestores de Residus de Catalunya
  • L' obra de retirada d'amiant ha de tenir la sol·licitud del Pla de treball de l'autoritat laboral (Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (TSF) de la Generalitat de Catalunya) que permetrà la realització de l'obra.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.