Actualitat

Vés enrere

Decàleg per l´Equitat de Gènere

imatge decorativa

La Comissió de Dones de la Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya - associació que representa més de 100 corporacions professionals de Catalunya amb més de 200.000 col·legiades i col·legiats de tots els sectors - ha fet públic un Decàleg per l'Equitat de Gènere en l'àmbit dels Col·legis Professionals de Catalunya que reclama "un tracte equitatiu entre dones i homes en el món professional per eliminar qualsevol discriminació de gènere en sintonia amb altres associacions i moviments feministes". Per tal d'assolir aquest objectiu, presenta el Decàleg com "la mínima expressió acceptable en la gestió i orientació del món professional" i treballarà perquè els Col·legis s'hi adhereixin i el desenvolupin dins de la seva agenda a través de propostes concretes i operatives.

 

La declaració es va presentar en un acte amb motiu del Dia Internacional de les Dones, ahir 7 de març a les 18:30h al Pati de les Columnes del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Mallorca 283) conduït per la periodista Pilar Sampietro. Les encarregades d’obrir l’acte van ser: Núria Carrera, vicedegana i presidenta de la Comissió de Dones i Igualtat de l'Associació Intercol·legial; Teresa Blasi, presidenta de la Comissió de Dones del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona; i Mª Eugènia Gay Rosell, degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i presidenta de l'Associació Intercol·legial. A continuació van intervenir Felisa Pradas Plou, sòcia i activista de Ca la Dona, i Sandra Bestraten, arquitecta i professora de la UPC, amb la ponència 'Ca la Dona un espai de dones i per dones'; i per finalitzar van llegir el Decàleg 'El nostre clam per l'equitat' deu de les dones impulsores.

La Comissió de Dones i Igualtat de La Intercol·legial, formada per 43 dones, entén el document com un full de ruta obert, viu i en construcció per valorar i defensar "l'inestimable aportació de les dones", de manera que esdevingui "motor d'evolució cap a una societat més justa i equitativa". El Decàleg fa referència a aspectes com l'equitat en l'organització, el món laboral, la formació i l'educació; la corresponsabilitat familiar; la no discriminació per raó de gènere; la visibilitat col·legial i professional de les dones; la comunicació; l'actuació davant la violència de gènere; i el compromís professional amb perspectiva de gènere. Inclou un Annex Normatiu elaborat per la Comissió de Dones del Consell de l'Advocacia amb una desena de referències d'àmbit català, estatal i internacional que donen fonament legal a les reivindicacions feministes. 

En l'elaboració de la declaració hi han participat dones de 28 Col·legis diferents, incloent-hi administradores de finques, advocades, agents comercials, ambientòlogues, arquitectes i arquitectes tècniques, artistes, comunicadores, educadores socials, enginyeres de diferents especialitats, farmacèutiques, filòlogues, fisioterapeutes, graduades socials, infermeres, metgesses, professores, restauradores i treballadores socials. Després de dos anys impulsant diverses iniciatives en clau de gènere dins dels Col·legis Professionals, ara fa un any es va constituir la Comissió de Dones i Igualtat de la Intercol·legial per impulsar canvis dins dels Col·legis i representar-los en altres plataformes i mobilitzacions per l'equitat entre dones i homes. A la Comissió hi són representades un ampli ventall de professions, tant feminitzades com masculinitzades, i la seva transversalitat serà clau a l'hora d'assolir el compromís del centenar de Col·legis que componen La Intercol·legial.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.