Actualitat

Vés enrere

Diversos tècnics: responsabilitat compartida/total

Imatge decorativa
El treball conjunt d’un treball professional, conegut habitualment com compartir una obra, és una bona manera de poder gestionar la direcció de l’execució d’una obra, però davant d’un sinistre generalment la responsabilitat és compartida i pot arribar a comportar determinats inconvenients en un procediment judicial.
 
És a dir, dos tècnics, independentment de que exerceixin la professió d’arquitectura tècnica com a liberal (sol o en un despatx professional) o com assalariat (despatx professional o empresa privada o pública):
 
Si signen l’obra i cada un assumeix un % de l’obra, davant d’un sinistre, els dos col·legiats poden ser reclamats i, per tant, els dos hauran de treballar per la seva pròpia defensa i caldrà disposar d’una bona documentació i claredat en les respectives funcions i responsabilitats.
 
Quan un tècnic assumeix el 100% de l’obra (tècnic principal) i un altre col·labora en la gestió/direcció de l’execució de l’obra, davant un sinistre ens podem trobar que:
 
Només és reclamat el tècnic principal que ha signat l’obra i que treballarà per la seva pròpia defensa i el tècnic col·laborador podrà ajudar-lo com a testimoni en la defensa.
 
Tots dos poden ser reclamats, el que fa imprescindible que també els col·laboradors comptin amb la corresponent cobertura de RC professional. 
 
Davant aquests supòsits:
 
S’ha de tenir present que per a exercir la professió de l’arquitectura tècnica s’ha de complir amb els requisits establerts per la normativa establerta: col·legiació+pòlissa de RC professional+previsió social.
 
S’ha de fer especial incís a la situació dels tècnics col·laboradors d’una obra, tant si són liberals com treballadors de despatxos professionals o empreses, recomanant que visin/registrin una col·laboració tècnica per poder-ho comunicar a la companyia asseguradora i estar ben assegurats en cas de reclamacions.
 
Si ets present en qualsevol obra/intervenció se’t pot considerar col·laborador, i és important tenir-ho tot documentat i comunicar-ho a l’asseguradora.
 
Per com gestionar una col·laboració tècnic, article: Tindré un fill o una filla!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.