Actualitat

Vés enrere

Documentació tècnica? Sí, per a tot. És vital!

Imatge decorativa

Hi ha diferents administracions locals que, a través dels seus tècnics, s’han queixat que cada vegada s’utilitza més la “declaració responsable” o “comunicació prèvia” i les obres en qüestió no compleixen amb la normativa establerta a tal efecte, és a dir, no hi ha al darrere la documentació tècnica necessària per a la intervenció en qüestió. 

S’ha de tenir clar que, en tramitar la “declaració responsable” o “comunicació prèvia”, el tècnic es responsabilitza de redactar i guardar la documentació tècnica corresponent del treball professional pel qual es tramita la “declaració responsable” o “comunicació prèvia, i carrega sobre el tècnic les obligacions tècniques i responsabilitats professionals pròpies de l’obra.

Per tant, realitzar una “declaració responsable” o “comunicació prèvia”:

- No eximeix de les obligacions i responsabilitats del promotor i del tècnic vers el treball professional a realitzar.

No supleix la redacció de la documentació i del projecte tècnic corresponent redactat i subscrit per un tècnic competent.

- És una garantia necessària per a la propietat i la societat que el que s’executarà ha estat revisat per un tècnic competent.

D’acord amb l’argumentat, es posa de manifest, com ja s’ha dit en darrers articles, la importància de seguir els tràmits establerts per la normativa en temes sobre la documentació tècnica a desenvolupar durant un treball professional, per la seva importància que acredita i certifica moltes coses tant del treball realitzat com del tècnic.

Per aquest motiu, si es té coneixement de qualsevol irregularitat en una obra cal comunicar-ho al Col·legi per tal de poder lluitar contra aquestes pràctiques.

 

Més informació a: secretaria@apatgn.org


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.