Actualitat

El COAATT a la revista Housing - Càtedra UNESCO d´Habitatge URV

imatge portada revista Housing

El COAATT, com a partner de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili (des de l’any 2019), participa al número 17 de la Revista "Housing" que edita la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, amb la publicació de l’article “Next Generation, sinergias y futuro”.

En aquest número de la revista destaquem, entre d’altres, els següents articles:

- “La accesibilidad cognitiva y su impacto sobre el régimen de propiedad horizontal”. Andrés Labella Iglesias. Investigador predoctoral Cátedra UNESCO de Vivienda de la URV.

- “No todo es precio y seguridad jurídica: la importancia de los criterios de habitabilidad en el derecho a la vivienda”. Ana Duque Asens. Arquitecta. Diplomada del Postgrado de Políticas de Vivienda de la URV.

 

La Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili va ser creada pel Consell de Govern de la Universitat l’11 de juliol de 2013, i reuneix investigadors que s’han ocupat de l’habitatge durant els últims 20 anys.

És el resultat de la recerca i els projectes que sobre habitatge es venien fent des de l’àmbit jurídic des de l’any 1996 i que venen auspiciats pel Grup de Recerca d’Accés a l’Habitatge. Té com a objectiu establir crear una plataforma estable en recerca, docència i transferència de coneixements en matèria d’habitatge des d’un punt de vista interdisciplinari i internacional. L’any 2016, la UNESCO va reconèixer la Càtedra d’Habitatge URV com la seu de la primera Càtedra UNESCO d’habitatge del món.

La crisis econòmica iniciada el 2007 va posar en manifest la importància que l’habitatge té tant per a l’economia com per a les persones. L’habitatge és, de fet, l’únic bé que a la vegada és un actiu financer i un dret humà. Per això la Càtedra organitza la seva recerca en quatre pilars: l’habitatge com a dret humà, l’accés a l’habitatge, la gestió i l’organització de l’habitatge i l’habitatge com a actiu financer. La seva tasca ha merescut el premi ICREA Acadèmia 2016-2020.

L’impacte social de la línia de recerca en habitatge persegueix facilitar l’accés a l’habitatge de les famílies i evitar-ne la seva pèrdua. Les evidències fins al moment del seu impacte social són la contribució en l’elaboració de cinc lleis d’habitatge, impactant en 47 milions de persones.

Quant a la recerca, les línies d’investigació de la Càtedra, a través del Grup de Recerca d’habitatge (HRG), abarquen totes les qüestions relacionades amb l’habitatge des d’un punt de vista interdisciplinari i internacional. Les línies de recerca de la Càtedra estan finançades amb projectes de recerca de nivell tant nacional com internacional.

Quant a la docència, la Càtedra garanteix una docència especialitzada, basada en la investigació, i destinada tant als professionals del mercat immobiliari i de l’habitatge, com als treballadors de les Administracions públiques i responsables polítics com als ciutadans en general.

Quant a la transferència, vol apropar els resultats de la seva recerca a la societat i que aquesta ho percebi i ho senti com un retorn per a millorar l’accés a l’habitatge de les famílies.

Parant especial atenció a l’impacte social del seu treball, vol generar una millora real en la societat en tot allò relatiu a l’habitatge.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.