Actualitat

Vés enrere

El creixement previst a curt termini evitarà que el 2020 sigui un any dolent

imatge decorativa

Malgrat aquest sigui un any atípic i complicat, les dades del sector de la construcció dels últims mesos assenyalen que les perspectives i creixement en l’obra nova i la rehabilitació són bones ja que s’han assolit valors propers als de l’any 2019.

Setembre ha estat un bon mes perquè l’obra nova ha crescut un 40% i la rehabilitació un 80% o sigui que la tendència, gràcies als últims mesos post-covid, podria millorar aquest any amb millors resultats que l’anterior.

Entre els mesos d’abril i maig, en època de confinament per la Covid-19, la inversió va caure més d’un 60% però també és cert que, des del mes de juliol i fins ara de manera continuada, s’estan recuperant els valors i en el cas de la rehabilitació, fins i tot se superen aquells establerts l’any 2019 amb una inversió, amb les dades del mes de setembre com a últimes registrades, de 65 MEUR segons els registres del COAATT.

Si ens centrem en l’obra nova, agost i setembre han estat bons mesos amb un petit creixement que, en tot cas, no evita que el conjunt de l’any estigui marcat per un descens. De totes maneres, com ara estan augmentant el nombre d’obres, la tendència sembla que es corregirà a l’alça aquest darrer trimestre d’any.

Les dades de Tarragona no són un oasi i es poden sumar a l’escenari que dibuixava el darrer informe Euroconstruct, organisme format per 19 països europeus, publicat el passat mes de juny on ja s’assenyalava que hi hauria un fort impacte en la producció europea de construcció per aquest any 2020. El document pels efectes del confinament derivat de la pandèmia de la Covid-19 preveia un horitzó més dramàtic que el que estem veiem en els últims mesos, millorant la perspectiva en la recuperació.

Pel que fa a l’activitat professional i des d’un punt de vista global, les dades no són del tot negatives ja que al setembre hi ha hagut un creixement del 3%, augment que contrasta però amb el descens del 17% que s’havia produït entre gener i agost. Els professionals del COAATT que es dediquen a la rehabilitació i obra nova han vist com tota l’activitat relacionada amb ambdós àmbits ha crescut però, per altra part, cauen molt significativament les sol·licituds de cèdules d’habitabilitat, molt relacionades amb el lloguer, la compravenda o els apartaments turístics. En aquests casos la caiguda és continuada i arriba fins al 80% al mesos de juliol i setembre.

 

LA NOTÍCIA ALS MITJANS

- Ràdio Cambrils (13/10/2020): El sector de la construcció aguanta el tipus al Camp de Tarragona malgrat la pandèmia

- Actual Tarragona (13/10/2020): El creixement previst de la construcció a curt termini evitarà un 2020 dolent

- Tarragona21 (13/10/2020): El sector de la construcció creu que el creixement previst a curt termini evitarà que el 2020 sigui un any dolent

- Tarragona Radio (14/10/2020): Entrevista a Jordi Roig, membre de la Junta del COAATT

- Ràdio Cambrils (21/10/2020): Cambrils supera Tarragona i es converteix en el municipi de la província amb més obra nova

- Ràdio Cambrils (21/10/2020): Entrevista a Adolf Quetcuti, president del COAATT 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.