Actualitat

Vés enrere

Torna l´activitat al sector de la construcció

imatge decorativa

Amb l’arribada de la Fase 2 ha retornat la completa activitat al sector de la construcció que treballa amb plena normalitat. Tot i això, la tornada a la normalitat ve acompanyada de les dades del mes de maig que indiquen que l’activitat al sector de la construcció ha caigut un 70 % a l’obra nova i un 40% al sector de la rehabilitació.

La petició de nova obra no iniciada es limita a autopromocions, particulars, que ja havien pres la decisió de construir i comencen ara la tramitació de sol·licitud de llicència.

L’obra nova residencial iniciada al maig es limita a habitatge unifamiliar. S’han iniciat 14 noves obres i 15 habitatges. El nombre d’habitatges nous cau més d’un 70% respecte 2019, i el nombre d’obres iniciades un 40%. La inversió en obra nova residencial ha passat de 8,7 milions l’any 2019, als 2,5 milions d’euros aquest any 2020.

En el cas de la rehabilitació, la baixada és una mica més continguda tot i la prohibició de treballar  en comunitats i habitatges ocupats. S’han iniciat 67 obres, un 40% menys respecte 2019, quan es van fer 110. En aquest cas la inversió passa d’11 milions d’euros a 4,8 milions d’euros, una baixada que ronda el 56%.

Pel que fa a l’activitat professional dels arquitectes tècnics, les taxacions comunicades al COAATT baixen respecte l’any 2019 un 90% i els informes pericials davallen un 60%.

La tramitació de cèdules d’habitabilitat i certificats d’eficiència, imprescindibles per a la venda o lloguer d’habitatges, cau al voltant d’un 80% i no arriba a les 90 sol·licituds mensuals.

La comunicació d’obertura de noves activitats cau una mica menys i no arriba al 55%.

Els treballs de seguretat, control de qualitat i direcció d’obres, han baixat entre un 30% i un 40%, respecte 2019. Uns valors similars als de l’abril passat.

La situació, com es desprèn de les dades, és especialment greu en el cas de l’obra nova residencial, on de moment es treballa en aquelles promocions ja iniciades. A partir d’ara esperem que, amb l’activació de la Fase 2, es vagi normalitzant la situació. En primer lloc les rehabilitacions que, malgrat l' “aturada tècnica" de prop de dos mesos, només ha vist una baixada del 40% en el registre de peticions de registres.

El portal Obres amb Garantia, com a termòmetre de les peticions, està començant a rebre peticions de rehabilitacions i peticions d’ informes tècnics, agafant el ritme de noves sol·licituds de tècnics especialistes prèvia a la situació d’excepcionalitat.

 

LA NOTICIA ALS MITJANS

- infoCamp de Tarragona (27/05/2020): El sector de la construcció torna a l’activitat però amb una caiguda del 70% al mes de maig

- Tarragona 21 (27/05/2020): El sector de la construcció torna a treballar amb normalitat

- Tarragona Digital (27/05/2020): La construcció d'obra nova cau el 70% a Tarragona tot i que el sector ja treballa a plena normalitat

- Reus Digital (27/05/2020): L’activitat a la construcció ha caigut un 70 % a l’obra nova i un 40 % al sector de la rehabilitació

- Canal Reus TV (27/05/2020): La construcció cau un 70% el mes de maig

- TAC12 TV (27/05/2020): La construcció d'obra nova cau un 70% al maig al Camp de Tarragona


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.