Actualitat

Vés enrere

Els enginyers i els enginyers tècnics no tenen competències per a fer ITE

Imatge decorativa

Davant les diverses comunicacions realitzades per diferents Corporacions que representen els interessos dels enginyers i enginyers tècnics, sobre la suposada competència dels citats tècnics en subscriure ITE, el Consejo General de la Arquitectura Tècnica de España (CGATE) ha emès un informe on recopila i resumeix la reiterada jurisprudència del Tribunal Suprem on manté la reserva d’activitat a favor dels arquitectes i arquitectes tècnics per a l’elaboració dels ITE's.

En el seu informe, el CGATE estableix que:

[...] Por más que desde otras corporaciones se quiera negar la evidencia, el Supremo sí considera que los criterios de la LOE en cuanto a la reserva de actividad para proyectar, dirigir y dirigir la ejecución de obras de edificios de uso residencial deben extenderse también a las actuaciones relacionadas con su conservación, como son los Informes de Evaluación de Edificios. Y ello está plenamente justificado en la medida en que la conservación de un edificio se encuentra íntimamente vinculada con la seguridad de las personas, tanto de los residentes, como de los usuarios de la vía pública. [...]


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.