Actualitat

Vés enrere

Els Plans d´Autoprotecció, obligatoris en moltes activitats

imatge decorativa

De cara a l’estiu, la programació de festivals, concerts i actes populars es realitzen de forma habitual, i segons el Decret 30/2015 algunes d’elles han de tenir un pla d’autoprotecció per poder-se portar a terme.

A mesura que els promotors dels actes van sent conscients de les seves responsabilitats i coneixedors de les seves obligacions, incrementen aquestes sol·licituds de treball. Actualment es realitzen al voltant de 100 actuacions a l'any a la demarcació de Tarragona.


El Decret diu que necessiten un pla d’autoprotecció les activitats que compleixin els següents requisits: 

1. En espais delimitats o recintes
- Edificis amb capacitat o aforament superior a 1.000 persones. 
- Instal·lacions tancades desmuntables o de temporada amb una capacitat o aforament superior a 1.000 persones. 
- Altres activitats en espais delimitats, aquelles amb un nombre d’assistents i participants previstos igual o superior a 2.000 persones.

2. En espais no delimitats, aquelles amb un nombre d’assistents i participants previstos igual o superior a 10.000
g) Actes de foc amb més de 100 kg i menys de 200 kg de matèria reglamentada dels artificis de pirotècnia, d’acord amb el Reial decret 563/2010, de 7 de maig, pel qual s’aprova el Reglament d’articles pirotècnics i de cartutxeria.

L’administració que revisarà aquests documents serà la local o l’autonòmica, en funció de l'ocupació o el risc que es pugui preveure en l’activitat que es desenvolupa. Però, en tots dos casos, la redacció d’aquests PAU’s l'ha de realitzar un tècnic acreditat.

 

El COAATT es consolida com a centre formador i, la propera setmana, finalitzarà la 8a edició del curs “online”, 13a edició en total d’aquests cursos, ja que primerament se’n van realitzar 5 de presencials. 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.