Actualitat

Vés enrere

Estudi sociològic de la professió per fer front a la reconstrucció econòmica

imatge decorativa

Des del COAATT, ens adherim a l’estudi sociològic iniciat pel Col·legi d'Aparelladors de Barcelona per conèixer quina és la situació actual dels professionals del sector de l’edificació, com estan superant la crisi i quines són les seves perspectives de futur, per poder fer front a la reconstrucció econòmica que ha de seguir al període de confinament amb les màximes garanties d’èxit.

La realització de l’estudi coincideix amb el reconeixement del sector de la rehabilitació per part de la Unió Europea com un motor econòmic que pot encapçalar la superació de la crisi actual, especialment en actuacions orientades cap a l’estalvi energètic en el parc immobiliari actual. Es considera necessari aprofitar l’oportunitat que representa aquesta nova orientació de la UE i creu que el primer pas per afrontar el futur més immediat és disposar d’una foto real de la professió que mostri les fortaleses de l’arquitectura tècnica i aquells punts on cal intervenir per situar la professió al capdavant de la recuperació econòmica i de l’activitat del sector de la rehabilitació.

L’objectiu d’aquest estudi, el més ambiciós en abast i representació que s’ha fet fins ara en el sector, és conèixer amb exactitud quins han estat els canvis de la professió, que en els darrers anys ha vist aparèixer un elevat número de nous perfils laborals, per saber de primera mà les diverses activitats dels arquitectes tècnics i el pes específic de cadascuna d’elles, a fi d’enfocar adequadament la política institucional i apropar el servei del Col·legi a la realitat de la professió.
Un altre propòsit és saber amb exactitud la situació actual dels professionals de l’edificació, saber com estan afrontant la crisi i quines són les seves perspectives de futur.

L’enquesta està dirigida a tots els aparelladors i aparelladores, arquitectes tècnics i enginyers/es d’edificació, estiguin col·legiades o no.

 

Amb el suport de:


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.