Actualitat

Vés enrere

Evita les humitats o les filtracions d´aigua

imatge decorativa

Som a l'època de l'any amb més pluges. És, per tant, el moment en el qual a les nostres llars podem patir més problemes de filtracions d'aigua o humitats. I, atenció! Perquè una filtració d'aigua de pluja o una gotera no sols és una molèstia. Si no fas front al problema adequadament, l'estructura de l'edifici es pot veure seriosament afectada i, conseqüentment, també la seva habitabilitat.

Et preguntaràs per què es poden produir aquestes filtracions a casa quan plou. L'origen del problema està en l'acumulació d'aigua que es produeix a l'exterior del teu habitatge. Lentament es va filtrant pels porus de la superfície de l'immoble i acaba creant una via d'aigua per la qual es colarà a l'interior.

 

Quines són les zones especialment sensibles a les filtracions d'aigua?
Hi ha punts especialment sensibles pels quals es pot originar una filtració d'aigua: les cobertes, les teulades o les façanes són llocs evidents que poden patir una acumulació excessiva d'aigua, però no t'oblidis de vigilar també finestres, terrasses, patis interiors, pàrquings o soterranis.

A més, tingues en compte que, en moltes ocasions, el punt d'entrada d'una filtració i el de sortida poden no ser pròxims. L'aigua quan es filtra es va obrint camí per on pot fins que troba un punt de sortida o produeix una humitat. Aquestes situacions són especialment greus ja que, a mesura que l'aigua es va canalitzant des de l'exterior fins a l'interior, l'estructura de l'edifici es va deteriorant inexorablement.

 

Què haig de revisar per a evitar que les pluges produeixin filtracions?
Ja hem parlat dels llocs pels quals més sovint es produeixen filtracions. Per tant, per a evitar-les hem de revisar periòdicament aquests punts i comprovar si alguna teula s'ha trencat o s'ha pogut desplaçar, si hi ha un mal segellat de les juntes que donen a l'exterior o si han aparegut esquerdes o fissures en la façana exterior o en llocs com un pati interior o un soterrani.

És important revisar també cornises o si les finestres estan adequadament instal·lades. No oblidis tampoc mantenir adequadament nets aquells punts pels quals s'evacua l'aigua de la pluja: embornals, canalons, arquetes,… Comprova que no s'han obstruït amb brutícia o restes vegetals que poden fer de tap i evitar que l'aigua s'evacuï adequadament pels canals previstos i acabi buscant altres vies de sortida cap a l'interior de la teva llar.

A vegades, els problemes de filtracions poden produir-se per un defecte de construcció, però tingues en compte que qualsevol edifici, per molt ben preparat que estigui, acaba deteriorant-se amb el pas dels anys. Per tant, un bon manteniment és sempre essencial.

 

Com corregeixo les filtracions?
Un correcte treball d'impermeabilització i un bon manteniment dels materials t'ajudarà a corregir aquests problemes i a mantenir la teva casa en una situació òptima d'habitabilitat i confort. L'adequació de teulades, la impermeabilització de la façana o la instal·lació de finestres que garanteixin l'estanquitat a l'aigua són algunes de les solucions més habituals.

A més, algunes d'aquestes actuacions no sols et permetran evitar filtracions d'aigua, també t'ajudaran a millorar l'eficiència energètica de casa teva i podries beneficiar-te de les actuals ajudes dels Fons Europeus Next Generation per a la rehabilitació energètica d'edificis i habitatges.

Acudeix sempre a professionals de confiança perquè t'informin. Buscar un arquitecte tècnic que t'assessori sobre els problemes del teu habitatge, la seva possible solució i que et pugui aconsellar durant tot el procés.

 

 
Font de l'article: Blog web “Obres Amb Garantia”
 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.