Actualitat

Vés enrere

Evolució de la construcció al 2022

imatge decorativa

El sector de la construcció a les comarques de Tarragona afronta aquest 2023 amb optimisme després de les dades de l’any passat, molt positives i amb una clara tendència de recuperació, segons l’informe elaborat pel Gabinet Tècnic del COAATT.

Aquest indica que l’activitat professional dels arquitectes tècnics i enginyers d’edificació a Tarragona s’incrementa al 2022 gairebé un 13% respecte 2021, uns valors en recuperació i similars ja als anteriors a 2008, una dada molt significativa.

El nombre d’habitatges nous visats a la zona de la nostra demarcació al 2022 arriben fins als 1.202, que representa més d’un 30% respecte a 2021, i que impliquen més de 160 milions d’euros d’inversió. 

L’habitatge residencial nou creix especialment a les poblacions de Cambrils, Salou i Calafell; i baixa significativament a Reus, ciutat que l’any 2021 havia crescut de forma notable.

En conjunt, és destacable dir que l’obra nova residencial s’ha recuperat de la caiguda sobtada produïda al 2020 per la crisi sanitària. La recuperació, tant en nombre d’obres com en nombre d’habitatges, es realitza de manera sostinguda i no s’aprecien possibles efectes inflacionistes de moment.

Destacar també la rehabilitació que, aquest 2022, ha tingut un increment del 4,8% respecte l’any anterior. Entre gener i desembre de 2022 s’han comunicat més de 1.000 obres, el nombre més important des de 2008, amb una inversió que supera els 45 milions d’euros.

Aquests valors superen els obtinguts el 2008 i les previsions d’una forta inversió pública al 2023 fan preveure uns resultats millors de cara al proper any.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.