Actualitat

Vés enrere

Falten arquitectes tècnics al Camp de Tarragona

imatge decorativa

El Camp de Tarragona necessita de manera urgent més arquitectes tècnics per fer front a la demana del sector de la construcció ja sigui en obra privada com també la de caire públic. Aquesta és una demanda que es fa des del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) veient la situació actual que ve marcada per un increment de la demanda de mà d’obra de professionals titulats per part d’empreses constructores o promotores. De fet, ara mateix hi ha una forta demanda de professionals qualificats per part d’aquestes i també existeixen un notable nombre de places de funcionaris que no es poden cobrir. 

Aquí cal sumar-hi també l’augment de feines que han d’afrontar els arquitectes tècnics derivades, per exemple, del portal Obres amb Garantia. Aquest, sortosament està en constant creixement como ho demostren les quasi 600 sol·licituds d’obres rebudes l’any passat que són quasi el doble que l’any anterior. Hi ha molta demanda però falten col·legiats/des per atendre-la. 

La realitat però, mirant els factors negatius, està marcada per l’envelliment dels arquitectes tècnics i el fet que un gran percentatge d’estudiants que es volen dedicar al món de la construcció, opten pel Grau d’Arquitectura però no pel d’Arquitectura Tècnica, sovint per manca d’informació sobre aquest i les seves nombroses sortides laborals. 

Segons el COAATT, una bona campanya de difusió de la feina d’arquitecte tècnic per a captar a nous estudiants, sempre amb el handicap que Tarragona és l’única capital catalana sense estudis universitaris d’aquesta professió, ajudaria a canviar la situació.

L’actual aposta per la regeneració urbana a les ciutats i la potenciació de la rehabilitació dels habitatges i les obres per al seu manteniment, és un altre factor clau que evidència la necessitat de mà d’obra dels arquitectes tècnics com a professional, tècnics de capçalera, d’aquestes actuacions.

Des del COAATT es recorda que la demanda de subvencions per a la rehabilitació, per a la creació del Llibre de l’Edifici, les inspeccions tècniques d’edificis (ITE) o les certificacions energètiques, així com tot allò que engloba als fons Next Generation EU, són realitats no efímeres i que han arribat per quedar-se i anar en augment. 

Per tot plegat, des del COAATT es demana la màxima col·laboració de les administracions en la creació de programes de difusió de la professió, una aposta clara de l’estructura educativa per tenir a Tarragona un Grau d’Arquitectura Tècnica i, molt especialment, es fa una crida als qui volen començar estudis universitaris perquè apostin per aquesta feina, la d’arquitecte tècnic, que és plena de futur i oportunitats. 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.