Actualitat

Vés enrere

Fèlix Lozano, escultures de camp i del camp

imatge de Fèlix Lozano

A partir d’aquest mes d’octubre, el COAATT acull la interessant mostra escultòrica de Félix Lozano. Un artista que treballa amb elements vinculats al camp i que té la terra com a punt de partida i evolució.

Félix Lozano va néixer a Sevilla i actualment viu i treballa a Vespella de Gaià. La seva trajectòria professional inclou nombroses exposicions tant al territori espanyol com a diversos països europeus. També hi trobem instal·lacions permanents de les seves escultures, com ara “Scala Dei” o “Els Ulls de Vespella”, i reconeixements institucionals com el Diploma de Reconeixement de Mèrit als Serveis Distingits, atorgat aquest any 2018 pel Consell Comarcal del Tarragonès, a proposta de l’Ajuntament de Vespella de Gaià.

Dins del marc artístic, Félix Lozano és un incansable investigador de les possibilitats dels materials alternatius. La base de suport per al desenvolupament escultòric de la seva obra es fonamenta en estris del camp, rovellats i oblidats. 

L’artista busca aquelles eines entranyables que van fer servir els nostres avis als trossos; les ha anat polint i donant forma fins a dotar-les d’una nova entitat. El resultat són peces amb gran caràcter que, tot i evocar-nos el lligam entre passat i present, sorgeixen com a figuracions amb identitat pròpia. Són escultures amb cós i ànima

El visitant de l’exposició podrà fer la dissecció mental de cadascuna de les peces que conformen una obra concreta, al mateix temps que veurà un conjunt integrat que sorgeix d’una evocació al passat transformat en una obra nova de caràcter escultòric.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.