Actualitat

Vés enrere

Guia Lean Construction i la Planificació Col·laborativa

imatge decorativa

El passat dia 9 de maig de 2019 es va presentar la Guia “Lean Construction i la Planificació Col·laborativa” i ja es troba disponible, de manera totalment gratuïta, en format PDF.

Aquesta Guia inclou tota la informació necessària per a poder aplicar a les obres de construcció la filosofia LEAN mitjançant la metodologia Last Planner System.

Fins els inicis de la recuperació del sector al 2014, la industria de la construcció no ha mostrat un interès real cap a aquesta nova forma d’entendre la gestió de projectes de disseny i construcció, però avui dia podem dir que ja és una realitat.

Aquest document d’ajuda, imprescindible per a tot Arquitecte/a Tècnic/a, es centra en la metodologia Last Planner System, implicant a tots els agents que actuen a l’obra en la planificació dels treballs a realitzar.

Aquesta guia és un punt de partida i un document que ensenya als professionals a canviar la seva visió i veure que existeix una altra forma de planificar i gestionar un projecte i una obra de construcció d’una manera més eficient: amb menys pèrdues, menys costos, major qualitat, major seguretat i garantia dels terminis d’entrega.

Sobretot, ens permetrà conèixer pas a pas una metodologia amb la que els agents intervinents a l’obra tindran un major control sobre els processos constructius, podent prendre millors decisions a etapes més inicials.

La filosofia Lean, junt amb altres millores del sector, ha suposat per a tots els Arquitectes/as Tècnics/ques una eina d’ajuda per a resoldre els contratemps tan comuns a l’obra, reduint-los fins, pràcticament, la seva eliminació.

La inclusió de la metodologia Last Planner® System (LPS) suposa també un benefici de temps que es pot destinar a altres tasques més productives i que aportin més valor de producte a l’usuari final.

La Guia ha sigut promoguda i editada pel Consejo General de la Arquitectura Técnica de España (CGATE) i redactada per dos experts en la matèria com són Juan Felipe Pons i Iván Rubio.

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.