Actualitat

Vés enrere

iOBRA, app de gestió obres dels Arquitectes Tècnics

imatge decorativa

El COAATT aposta per les noves tecnologies, entenent que s’ha de facilitar les tasques quotidianes dels nostres tècnics en la totalitat dels àmbits professionals, per millorar la gestió de la documentació i tramitació de totes les seves gestions amb tots els actors del sector. D’aquesta manera se suma als projectes digitals que s’estan portant a terme, com el portal de cerques de feina per internet www.obresambgarantia.com, la nova app iOBRA, plataforma de gestió de documentació i comunicació de visites tècniques. 

Aquesta nova eina informàtica per a mòbils desenvolupada pel COAATT facilita la visualització, el seguiment, l’elaboració i custodia de la documentació d’una obra i de qualsevol intervenció, que incorpora la gestió dels Llibres Electrònics de Visites, d’Incidències i d’Ordres.

L’app iOBRA és una eina tecnològica que té com a objectiu facilitar a l’arquitecte tècnic les tasques quotidianes de qualsevol intervenció professional en les seves visites i comunicacions. Ens servirà tant per a una petita presa de dades al fer una cèdula o ITE com per fer el seguiment en l’execució d’una obra. Així mateix ens facilitarà la comunicació amb els diferents actors que participin a l’obra, tant per la gestió de la documentació com pel control de les visites realitzades.

iOBRA incorpora, en format electrònic, els diferents llibres que l’arquitecte tècnic utilitza durant l’execució d’una obra: Llibre de Visites, Llibre d’Incidències i Llibre d’Ordres, per al control i desenvolupament de l’obra, destacant la seva facilitat d’ús i l’aprofitament de les eines tecnològiques dels actuals mòbils.

Els llibres electrònics que incorpora iOBRA han estat realitzats amb l’assessorament de l’ Institut Català de Seguretat i Salut Laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i les especificacions tècniques facilitades al respecte, complint tot el que la normativa exigeix en aquesta matèria.

Els llibres electrònics, Llibre de Visites, Llibre d’Incidències i Llibre d’Obra, permeten visualitzar, seguir, elaborar i custodiar la documentació d’una obra i de qualsevol intervenció.

 

Avantatges

1. Consulta des de qualsevol dispositiu: Podrem consultar l’estat de la nostra obra des de allí on ens trobem, amb un ordinador, tauleta o telèfon, tant si es apple com android.
2. Tota la informació en un mateix lloc: Tots els documents referents a la mateixa obra en una sola carpeta / expedient, fàcil de consultar, llegir, comunicar, enviar,...
3. Treballa amb material multimedia: Podrem incorporar imatges, vídeos, notes de veu, documents o aportacions escrites, que sortiran referenciats en els documents pdf que es generaran de forma ràpida i senzilla.
4. Col·laboració per càrrecs: Tots els contactes estan centralitzats, així, diferents agents poden fer aportacions a la mateixa obra (cap d’obra, arquitecte, industrials, etc).
5. Registre de totes les accions: Ens queden enregistrades la data i hora de cadascuna de les aportacions, per tant tenim un control mes exhaustiu del que succeeix a l’obra.
6. QR d’accés a l’informe: Cada obra disposa d’un codi QR que permet a l’inspector consultar tota la informació en temps real.

 

Principals funcionalitats

1. Anotacions: Emmagatzemar i compartir la documentació clau de la intervenció
Anotar les accions, les gestions o el que es cregui necessari de les visites d’obra per a la millor realització de l’encàrrec professional. Serveix per poder confeccionar, justificar i comunicar el que creguem interessant, servint tant per a l’elaboració d’un informe com l’execució d’una obra, i en qualsevol format (veu, fotografies, vídeos o documents).

2. Afavorir les comunicacions
Afavorir la comunicació entre els diferents agents implicats a l’obra, restant accessible la documentació de l’obra per a tots els col·laboradors i tècnics que l’arquitecte tècnic autoritzi (promotor, constructor, altres tècnics, etc.), i estaran protegits amb les mesures de seguretat adients.

3. Geolocalització
Justificar amb geolocalització les visites realitzades (ubicar el dispositiu a l’obra), que permet, en la mateixa obra, fer les anotacions oportunes en qualsevol format per tal de ser enviades als agents interessats per a la seva visualització, verificant que ho han vist i/o aprovat.

4. Permisos a col·laboradors
Facilitar aportacions/anotacions i/o lectura/visualització als agents vinculats als encàrrecs als diferents llibres, previ l’assignació dels nivells de permisos que se’ls hi faciliti, d’una manera senzilla i còmode.

5. Justificació i emmagatzematge
La informació es podrà descarregar en qualsevol moment o deixar emmagatzemada com a col·legiat al teu col·legi professional. Entenem que es vital per les actuacions professionals, la justificació i emmagatzematge de la visita i de la documentació per al seguiment i posterior justificació davant tercers, com ara clientes, tècnics, jutjats, asseguradora,...


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.