Actualitat

Vés enrere

JORNADA DE RESPONSABILITAT CIVIL: IMPLANTACIÓ DE L'ASSEGURANÇA TRIENNAL PREVISTA A LA LOE

 

 

 

 

JORNADA DE RESPONSABILITAT CIVIL

Implantació de l’assegurança triennal prevista a la LOE com a mecanisme per equilibrar els costos de l’assegurança de responsabilitat civil entre tots els agents i com a garantia als usuaris


El CAATEEB ha elaborat un estudi que posa en evidència el  repartiment desproporcionat de la responsabilitat civil i dels costos que suposa el seu assegurament, en perjudici dels tècnics (aparelladors i arquitectes), en comparació amb la resta dels agents del procés de l’edificació. Aquesta injusta situació és conseqüència de no haver-se implantat encara la garantia triennal que ja es va preveure a la LOE, tot i fer més de 12 anys de la seva entrada en vigor.

La implantació obligatòria de l’assegurança triennal seria la solució, a més, a una situació de desprotecció dels adquirents, al ser una garantia que cobriria els desperfectes constructius més habituals que poden aparèixer, en línia amb l’exigència social actual de protecció dels consumidors i usuaris.

A la pràctica, la manca d’aquesta garantia repercuteix en els tècnics que han de suportar demandes de reclamació d’aquests defectes i un cost desproporcionat de l’assegurança de responsabilitat civil per cobrir-les, durant un període molt extens i, fins i tot, amb transmissió d’aquesta responsabilitat als seus hereus.

Dins de les accions desenvolupades en el marc del projecte “2012 ANY DEL RELLANÇAMENT PROFESSIONAL”, el Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya organitza una Jornada de Responsabilitat Civil, el proper dia 8 de novembre a la tarda, a Barcelona, per impulsar la implantació de l’assegurança triennal, exigint al Govern l’aplicació de la previsió continguda a la LOE, en un moment en què és imprescindible repensar un nou sector de la construcció.

T’animem a assistir a aquesta Jornada, on es presentarà l’estudi elaborat pel CAATEEB i que comptarà amb la participació de representants dels agents implicats (arquitectes tècnics, arquitectes, promotors/constructors, jutges/magistrats, asseguradores, consumidors i usuaris), per reivindicar conjuntament la implantació de l’assegurança triennal prevista a la LOE com a veritable garantia dels habitatges per als usuaris i com a solució al greuge que suporten els professionals tècnics.

És important la vostra presència i el vostre suport!

INSCRIU-TE A LA JORNADA A:

PROGRAMA DE LA JORNADA


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.