Actualitat

Vés enrere

JORNADES DE DINAMITZACIÓ LABORAL. TREBALLAR A EUROPA

 

JORNADES DE DINAMITZACIÓ LABORAL. TREBALLAR A EUROPA

El passat 14 de setembre es va celebrar a la sala d’actes del COAATT la primera de les sessions englobades dins les jornades sobre dinamització laboral per a arquitectes tècnics “Treballar a Europa”

Marta Garriga i Martí, assessora de la xarxa EURES a Tarragona, va informar sobre els diferents serveis que ofereix aquesta xarxa de col·laboració dels diferents serveis públics d’ocupació de l’espai econòmic europeu, per a la recerca de feina a Europa.

EURES és un dels recursos més importants en l’àmbit europeu, un servei del Servei d’Ocupació de Catalunya, associat als serveis d’ocupació de l’Espai Econòmic Europeu.

El portal ofereix un ampli ventall d’informació: un espai de consulta d’ofertes de treball que es pot personalitzar amb la nostra informació i perfil professional per sol·licitar feina, i a la vegada accessible a les empreses, un espai dedicat a la formació i informació d’interès sobre el mercat laboral i les condicions de vida i treball.

Paral·lelament als serveis que ofereix EURES i en l’àmbit geogràfic europeu, es van enumerar altres recursos en xarxa, complementaris. Recursos i informació per a la recerca de feina i espais destinats específicament a titulats universitaris o informació de com s’ha de fer i quan és necessari realitzar el reconeixement dels títols.

Dins el context concret de l’arquitecte tècnic, Marta Garriga va tractar també la problemàtica de la internacionalització de la figura professional de l’arquitecte tècnic, el reconeixement de títols. Com fer-ho?. Quan fer-ho?.

Va definir un context on cada país defineix de manera diferent la regulació de les professions relacionades amb l’edificació, però on es poden concretar dos sistemes bàsics: l’anglo-saxó i el sistema continental. El primer on les associacions professionals fixen els requisits per accedir-hi i el segon similar a l’espanyol on els requisits estan regulats per l’Estat.

Finalment es van enumerar multitud de recursos específics disponibles a la xarxa per a la recerca de feina, formació, informació i beques.

Més informació i altres recursos a:

www.apatgn.org »Serveis al Col·legiat » CDoc - Biblioteca

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.