Actualitat

Vés enrere

L'équipe VIA-UJi premiat al Solar Decathlon Europe 2014

 

L’équipe VIA-UJI finalitza la seva participació al concurs internacional Solar Decathlon Europe 2014 rebent el premi "Menció especial a l'equip d'exhibició"

Com ja us vàrem informar el COAATT ha col·laborat en el projecte de casa solar éBRICKhouse, que l’équipe VIA-UJI, format per estudiants i professors de la Jaume I i de la VIA University College de Horsens de Dinamarca, ha presentat al concurs internacional Solar Decathlon Europe 2014, celebrat del 28 de juny al 16 de juliol a Versalles (França).

El Solar Decathlon Europe és el certamen internacional d'edificació sostenible més important del món entre universitats que persegueix impulsar la recerca i el desenvolupament d'habitatges eficients que funcionen exclusivament amb energia solar: www.solardecathlon2014.fr/en/  

éBRICKhouse de l’ équipe VIA-UJI

El prototip éBRICKhouse que l'équipe VIA-UJI ha presentat al certamen és un edifici amb un disseny modular, que inclou dos mòduls per a l'habitatge i un tercer que conté un hivernacle com a zona comuna de l'habitatge, i usa materials com acer, fusta, aïllants sostenibles, ceràmica o cartró - guix que s'han de reblar, caragolar o encolar per al seu assemblatge. D'aquesta forma, s'aconsegueix una tècnica constructiva més neta i més ràpida que «s'assembla a un joc de construcció». 

Dissenyat durant dos anys, el prototip éBRICKhouse, és un habitatge energèticament autosuficient que s'inspira en tres principis: «Do-It-Yourself», on es fomenta que l'usuari final de l'habitatge siga partícip durant la fase de disseny i construcció; «Permacultura», que tracta sobre la integració de la naturalesa i l'agricultura en la vida diària de l'entorn urbà; i «Cradle-to-Cradle», que fomenta que tots els materials de l'habitatge siguin reutilitzables/ reciclables: ?http://www.equipe.via.uji.es/project/ 

 

DES DEL COAATT VOLEM DONAR L'ENHORABONA I FELICITAR A TOT L'ÉQUIPE VIA-UJI PER REBRE AQUEST PREMI A LA "MENCIÓ ESPECIAL A L'EQUIP D'EXHIBICIÓ"!!!

 

LA NOTÍCIA A LA PREMSA [+]

 

 

 


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.