Actualitat

Vés enrere

La Intercol·legial reclama al Govern un pla d´ajuts per als i les professionals autònoms i mutualistes

logo La Intercol·legial

La crisi sanitària derivada de la pandèmia per COVID-19 està tenint unes greus conseqüències econòmiques per a milers de persones professionals de Catalunya de tots els sectors, que han d’afrontar una situació sense precedents, amb tancament de les seves activitats i important pèrdua d’ingressos. 

L’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya considera positives les nombroses iniciatives que des del Govern de la Generalitat de Catalunya s’estan portant a terme per superar la difícil conjuntura actual, en la que es requereix la col·laboració i el compromís de totes les administracions, agents i entitats socials i professionals.

La resolució aprovada el passat 2 d’abril pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (Resolució TSF/806/2020 de 2 d´abril) de la Generalitat de Catalunya contempla ajuts econòmics per a autònoms i autònomes per compensar les pèrdues com a conseqüència de la Covid-19 en determinats supòsits.

En aquest sentit, l’Associació Intercol·legial recorda que el teixit professional que conformen les persones professionals col·legiades de tots els àmbits d’activitat serà clau per a la reactivació econòmica i per a la recuperació social del país, garantint la prestació de serveis a la ciutadania en condicions de qualitat.

Per aquest motiu, davant la complexa situació que travessen totes les persones professionals col·legiades en aquests moments és imprescindible l’adopció d’un pla de mesures que prevegin ajuts en suport d’aquest col·lectiu i que tinguin en compte les persones col·legiades que treballen per compte propi i que hagin vist reduïts dràsticament els seus ingressos.

D’aquests ajuts han de poder gaudir tant les persones professionals  adscrites al Règim Especial dels Treballadors Autònoms (RETA) com aquelles, de conformitat amb la normativa d’aplicació, estan inscrites en una mutualitat professional alternativa al RETA. En efecte, els i les professionals que treballen per compte propi i estan donats d´alta a una mútua de previsió social alternativa al RETA, com són una part important de les persones col·legiades, no poden restar al marge de qualsevol ajuda econòmica, ja que com qualsevol altre ciutadà o ciutadana contribueixen al sistema públic amb el pagament dels seus impostos.

 

Nota de Premsa publicada als mitjans:

Europa Press (20/04/2020)

 

Què és l’Associació Intercol∙legial?

L' Associació Intercol∙legial de Col·legis Professionals de Catalunya representa més de 100 Corporacions Professionals, entre elles el COAATT, que engloben a més de 200.000 col·legiats i col·legiades de tots els sectors professionals. Té com a finalitats reforçar la presència social dels Col·legis Professionals, divulgar les seves funcions d'interès general, impulsar projectes comuns, actuar com a interlocutor amb les administracions i estudiar qüestions que afectin el col·lectiu transversalment, d'acord amb els seus principis i valors.

 

Carta de la presidenta de La Intercol·legial (06/04/2020), agraint l’esforç i les iniciatives que s'estan portant a terme des dels Col·legis Professionals membres de La Intercol·legial, per fer front a la situació actual de crisi sanitària, social i econòmica.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per al manteniment de la sessió i poder medir de forma anònima la navegació que es realitza a la nostra web. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. ​També es considera que accepteu el seu ús si feu clic a qualsevol botó, a la casella de verificació o a qualsevol enllaç, si descarregueu contingut o bé si desplaceu la pàgina. ​En qualsevol cas pot saber més sobre la nostra política de cookies, i com deshabilitar o desactivar les mateixes d’acord amb la informació mostrada aquí.